2021.

Op naar de kweek 2022…

Het nieuwe jaar is al weer begonnen , goed om weer te beginnen zullen we maar zeggen. De kwekers hebben gelegd en de eieren zijn opgehaald. Nu wordt alles op 18-01-2022  gekoppeld  , hoop dat corona ook hier geen invloed op heeft…. Op het werk geeft het al wel veel rompslomp ivm veranderen en invallen in andere ploegen. Maar normaal gezien koppel ik 18-01 en hoop dat ik deze dag geluk heb….met de juiste koppeling. Meestal valt het ” droomkoppel ”  tegen en komt de verrassing uit een gewoon gezet koppel. In ieder geval een ieder veel succes en gezondheid gewenst.

Ook nog een leuk stuk in sportblad de Duif , met hier en daar een opmerking/gedachte  van mij.

de-duif2022-01 (1)

 

Weer een tijdje geleden……

 

Ja het is al weer een tijdje geleden dat ik wat schreef. Ook hier zit er wel is de klad in  , met de duiven gaat het goed. Ook de gezondheid is goed net zoals met de familie. Heb de afgelopen periode nog wat aanpassingen gedaan aan de vlieghokken . Heb de kwekers 19-12-2021 gekoppeld , niet voor mezelf de eieren gaan weg. Zal hiernaar ong 18-01-2022  alles koppelen , wilde wat later beginnen. Ook het seizoen start later dus dacht ik het kan wat later als anders. En als ik dan op deze dag wat geluk mag hebben , dat ik net het goede koppel heb samengesteld. Dan sta ik er goed op……dat zijn dromen natuurlijk , maar zo werkt het wel. Helaas werden door de corona maatregelen wat hokbezoeken geannuleerd. Maar gezondheid staat bovenaan en in de 5 plg ben je ook wel is graag gewoon thuis. Nu gaan we weer een nieuw jaar in met hopelijk veel duivenplezier en goede gezondheid van je naaste. Het is vooral maak er wat van en blijf positief ….

 

Af en toe los…..

Toch af en toe los , vandaag maar weer is de doffers los gehad. Ze ruien goed zullen wel weer goed door de rui komen , wil meestal koppelen als ze allemaal er door zijn. Nog wat gespeelde jongen op 2 a 3 pennen , maar dit is normaal vindt ik. Laat ze toch wel minimaal 1x per week los.

 

 

 

 

 

Laatste kampioenschappen ook bekend…

Afgelopen weekend kwamen de kampioenschappen van de goudenringen club FZN binnen. Ook hier wil je bijstaan , want dit gaat over in mijn ogen de mooiste categorieën. Oud en jong worden opgeteld voor kampioenschappen en de duifkampioen afzonderlijk. Je moet wel lid zijn om mee te doen , maar speel je dagfond en de (verdere) vluchten jonge duiven. Dan is dit een mooie competitie om in te spelen , je kunt hier ook nog wat verdienen met je gouden ringen. (klik op de afbeelding voor alle standen)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gehuldigd op naar 2022…

Afgelopen zaterdag was het prijsuitreiking B2000 , hier wil je bij zijn..toch. Ben altijd trots als ik er naar toe mag , dan heb je het in B2000 goed gedaan. Ook geeft het altijd weer een boost…je denkt dan hier wil ik komend jaar weer staan. Dus gas erop zou P v Bragt zeggen. Was ook weer gezellig en je ziet alle grote kampioenen uit B2000 , sommige zelfs  nationaal bij de kampioenen   o.a  A v Loon , Embregts Theunis, Bernard Brouwer , Fr.Belleter , R.Nijssen , A.Bakkeren , Comb Stultjes van Dongen , Jac Broos , Comb L Stabel & Zn , F Damen & Zn , Comb Maas- Luikx , Fr Hugens , Hok Huijsmans , P v Bragt , G van den Bogaard  alle gefeliciteerd . Toch wel sterk spel in B2000….!!!!

 

 

 

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.