2022.

De kwekers zijn gekoppeld…..

11-12-2022  toch de kwekers gekoppeld het zijn 15 koppels , deze zullen de 1e ronde zelf grootbrengen. Daarnaar probeer ik de 2e ronde te verleggen naar de vliegers die terzijne tijd op eieren horen te zitten. 09-12-2022 nog op spreekuur bij Marien geweest en ze waren in orde. Voor de rest gaat het zijn gang wintertijd is meestal wat drukker op het werk , dus worden de duiven wat eenvoudiger verzorgd. Ze gaan ook wel af en toe los , vindt dat dit wel nodig is. Heb liever er wat conditie op dan heel de winter binnen. Maar bij de een gaat dit makkelijker als bij een ander. Ben benieuwd wat 2023  gaat brengen en ook of het allemaal wel betaalbaar blijft…….Ik heb duiven om mee te spelen en het liefst tegen zoveel mogelijk duiven cq duivenmelkers. We gaan het zien in ieder geval is hier seizoen 2023 afgetrapt….

 

 

Langzaam naar 2023 werken……

Het is al weer een tijdje geleden dat ik wat schreef, af en toe heb ik daar niet altijd goesting in zullen we maar zeggen. 5 ploegen en duiven , kost meer energie als toen ik wat jonger was. Ik verzorg de duiven goed en  ben natuurlijk ook al bezig met 2023 , maar ook hier zit wel is twijfel hoe verder met duiven. Het moet wel te doen zijn , ik wil veel maar het moet wel kunnen. Komend jaar gaan we toch gewoon het klassieke weduwschap spelen , ik bedoel de partners thuis. Heb dit toch weer besloten naar een overleg met Co Verbree , Co zelf heeft de laatste jaren wat problemen met zijn gezondheid gehad maar geestelijk en op duivengebied in mijn ogen nog steeds een topper. Het is altijd fijn om met collega,s melkers gedachtes uit te wisselen. Hiernaar kun je ermee doen wat je wilt. Op eigen hok gaat de rui goed door er staan er nog wat op 2 pennen. Dit zijn vooral de jongen die tot het einde gespeeld zijn. Voor de rest zijn ook al de eerste huldigingen van het afgelopen jaar geweest. Ik kan en wil ze ook niet allemaal afgaan , in de winter is er ook wat meer tijd voor andere dingen. Er zit nog een bezoek in Reeuwijk in de planning voor de 3 musketiers , waarnaar de kweek zal volgen.

 

 

 

 

 

 

De rui gaat zijn gang…ik ook

De planning voor komend jaar is bijna rond. Toch wat minder duiven en proberen weer wat anders…Niet extreem anders maar met wat meer duivinnen (totaal) . Dan wat rustiger voor de kwekers die op der gemak kunnen kweken , andere jaren snel 2 rondes en dan de doffers nodig voor de duivinnen. Minder duiven zal ook minder jongen betekenen , dat was afgelopen jaar wat uit de hand gelopen. Dus ook ik moet af en toe gereset worden. En de kampioenen maken ook fouten , meestal wat minder dan een ander. Je moet ook wel is geluk hebben…..heb ik al meerdere malen mogen meemaken. Afgelopen jaar was weer zo voorbeeld , had in 2021 een paar duiven van wijlen G de Nijs mogen uitzoeken uit 20 vliegduiven. 1 ervan wende ik over , als jaarling speelde ik deze alleen op de natour 2021 en kijk dit jaar wat een topduif !!!       ” De Geert ”  NL20-1574939  werd Asduif Oud RCC West 2022  , 6e Nationaal duifkmp Vitesse , 13e Asduif Oud Nationaal , 3e Vitesse duifkmp B2000 , 2e Midfondduifkmp B2000. Speelde t/m 2022 3x een 1e RCC …..

 

RCCwestkampioenschappen 2022 versie oktober 21 RCCwestkampioenschappen asduif oud 2022 versie oktober 21 RCCwestkampioenschappen asduif jong 2022 versie oktober 21

Hoofd leeg maken en ruien…

Aan het einde van het seizoen ben ik het meestal wel moe. Proberen vanaf april t/m september week in week uit presteren kost energie. Maar het moet wel een hobby blijven , ja daar gaat het vaak fout. Eenmaal aan de gang denk ik vaak alleen maar aan duiven…..dit is natuurlijk niet fair tegenover je huishouden. Gelukkig gaan die ook ver mee in de hobby , maar er is een grens. Dus in september is het hier vaak helemaal op….Dan ben ik meestal ook weer in de 5 ploegen bezig , dus genoeg afleiding. En dan verzorg ik de duiven gewoon goed , maar alles erom heen kan dan even gestolen worden. Ik bedenk dan wel meestal hoe ik het komend jaar wil verder gaan. Ben van plan om minder duiven te gaan houden , het moet leuk blijven. Het gaat ook niet om aantallen , je wilt een witte raaf…… Dus nu rustig aan door de rui zien te geraken , het hok wat aanpassen ivm minder duiven. De rui gaat zijn gang en de laatjes zijn bijna allemaal aan de man gebracht , de laatste 5 gaan eind oktober richting Duitsland. Toevallig gisteren nog een sympathieke Duitse melker op bezoek gehad. Deze melker Gerd Meester had zijn zinnen gezet op een jong uit  “de Geert ” x ” Joke ” beide reeds 3x een 1e RCC gespeeld. Hij had de reis ervoor over om niet alleen de duif op te halen , maar vond het ook fijn om met mij te klappen (praten). Dit ging in Duits,Engels en Nederlands en handen en voeten natuurlijk. Heb hem ook nog iets speciaals meegegeven en wens hem hier veel succes mee.

 

 

 

 

 

De rui gaat zijn gang . de laatste laatjes in afwachting op hun nieuwe eigenaar.

 

 

 

 

 

 

Helaas het einde was niet goed…..maar toch een superseizoen.

Ondanks dat ze het de laatste 2 weken een stuk minder doen , toch nog wel een zeer geslaagd seizoen. Met als klap op de vuurpijl voorlopig 5e Beste liefhebber van Nederland aangewezen. Ook met de jongen ondanks het mindere spel de laatste weken 20e Nationaal kampioen aangewezen. Dus ondanks de wat mindere weken een teken dat ze het toch wel goed gedaan hebben. Maar ook ik wil er eigenlijk altijd bijzitten….wie niet !!

Dan nu de vlucht Morlincourt natour , met 2 prijzen van 19 gezette duiven echt slecht. Maar ere wie ere toekomt de overwinning was voor M.Boeren die iedereen in de RCC West en het Rayon het naar kijken gaf. Gefeliciteerd Rini…

Ook was er dan Orleans jong normaal is dat 1 van mijn betere vluchten , helaas dit jaar kon ik er niet aan. De duiven waren achteraf waarschijnlijk niet hersteld van de Melun van vorige week waarvan ik er zondags en maandags nog verschillende thuiskreeg. Dacht dat de meeste wel weer hersteld waren toen ik ze inmandde. Maar naar de thuiskomst was het snel duidelijk dat ze geen 100% waren , hoe en waarom is altijd lastig. Gelukkig zijn de meeste favorieten er nog wel , maar zijn ze wel goed genoeg !! We gaan het zien in 2023 voor dit seizoen is het klaar. De overwinning was voor J.Rockx die ze de laatste weken steeds beter naar huis kreeg. En nu gewoon een Super uitslag maakte zowel in de RCC als in het rayon en zelfs heel B2000. Gefeliciteerd John. Ook de felicitaties aan Adri de Dooij die laat zien dat buiten A v Loon en Hok Huijsmans er nog een topper in Rayon 1 regelmatig van zich laat horen. Nu dan nog even mijn uitslag op Orleans in de RCC west tegen 527 duiven werd het 11e,32e,35e,55e,56e,58e,64e….speel er 14 v/d 36 gezette in de prijzen.

Melun 2 werd ook een debacle…….voor mij

Naar vorige week op Fontenay jongen duiven een zeer goede uitslag , het was de zwaarste vlucht tot nu. Dus het zag er goed uit vond ik , de duiven stonden er goed op. Twijfelde nog wel even met zo wind maar dacht dat komt wel goed. Dus zaterdag volgde ik de berichten en zag al snel dat België Melun vast hield tot Zondag. Dan maar hopelijk Zondag wachten als het beter is dacht ik. Tot mijn schrik hoorde ik net naar de middag dat ze toch los gingen , wat volgens mij een grote gok was. Middag lossingen is vaak apart.  Helaas voor mij viel het heel, heel slecht uit op beide vluchten , veel duiven achter waarom ? Zullen we nooit weten de duiven die aankwamen zagen er goed uit en vrij fris. Nu dan toch maar de uitslagen op Melun werd het Geert de Regt die zijn seizoen met een 1e NPO Melun mocht verrijken. Mooi hoe het kan de ene week in de put over een uitslag en dan weer hosanna , gefeliciteerd Geert. Dus hoop dit hier ook nog mee te maken , we hebben nog 1 kans. Dan mijn uitslag het werd 5e,11e,13e,28e,33e,42e,77e,87e…….tegen 833 duiven , ik speel er 18 in v/d 57 duiven . Miste er savonds nog 26  vroege en 5 late . is nu 15 en 2 . Dat is veel , veelte veel maar niks aan te doen. Het gaat over de duiven die er nog zijn….We zullen kijken of en hoeveel er op de laatste vlucht mee kunnen.

Dan was er ook op dezelfde zaterdag een navlucht , deze werd ook naar de middag gelost. Ook hier was ik niet gerust op had 15 late mee. Het werd een moeizame vlucht voor mij late , ik speel er 6 in v/d 15 gezette duiven tegen 1564 duiven. Het werd o.a 83e,154e,162e,234e…de overwinning was voor Anton de Jong uit Noordhoek , gefeliciteerd Anton. Dan was er ook nog Hok Huijsmans die voor de zoveelste x een Rayon overwinning bij mekaar speelde. Gefeliciteerd Maarten. In Rayon 2 was het  J.Heeren Pzn  Sprundel die er met de overwinning vandoor ging , gefeliciteerd mannen.

Reacties zijn gesloten.