Nieuws

Het wordt niet beter…….

De duiven doen het de laatste vluchten niet zo goed , het lijkt het weer wel……Op dit ogenblik lijkt de klad er wat in te zitten , krijg ze niet zoals ik wil. Sommige zeggen ga naar de dierenarts maar zo makkelijk werkt het niet vindt ik. De duiven hebben zon cq warmte nodig als ze net geen 100% zijn denk ik. Met het weer de afgelopen weken lijkt het bij mij alleen maar minder te worden, Hoop dat ik dit nog kan veranderen maar het seizoen is al aardig op weg en het goede weer blijft ook achterwegen. Des al niet te min zijn er wel hokken die onder deze omstandigheden wel super presteren en daar wil je mee spiegelen. Op naar volgende week zo moet het zien….Op eigen hok was het in de RCC west 14e,57e,135e,138e,151e……tegen 1376 duiven , speel er 14/31 in de prijzen. Had 9 doffers thuis gehouden voor de dagfond. De overwinning in de RCC was wederom voor G de Regt , die  dit jaar al voor de 3x met de overwinning er vandoor ging.

In Rayon 1 was het A v Loon die zijn naam weer eer aan deed met weer is een rayon overwinning .
Dan in Rayon 2 was het Embregts-Theunis die ook hier liet zien waartoe zijn duiven in staat zijn.
In Rayon 3 was het Team de Weerd de weer is iedereen te vlug af was.
Dan in Rayon 4 werd het de gekende Strijbosch-Spierings die liet zien dat ook daar de vorm erop zit.
Alle winnaars gefeliciteerd ………

Het weer blijft behelpen…….

Vlucht 5  en helaas nog geen week zonder zorgen , komend weekend wel of niet de dagfond duiven spelen. Eerst opdrogen van gisteren en dan zullen we het wel weer bekijken. Het was jammer genoeg geen fijn duivenweekend  er zijn altijd spelers die uitblinken en ook die teleurstellen. Maar het gaat gewoon door en het lijkt voorlopig nog wel even aan te houden. Je kunt niet meer doen dan je best en afwachten of ze aan willen slaan zo zie ik het. Ikzelf begin in de CC met o.a de 6e,17e,43e,52e,88e,105e…..tegen 2076 duiven . Speel er 24/42 in de prijzen. Het was in de RCC West G de Regt die dit jaar al voor de 2x er met de bloemen vandoor ging. Gefeliciteerd  Geert en Marjo. In Rayon 1 was het Comb de Dooij die er met de overwinning vandoor ging. Dan was het Team de Weerd die in Rayon 3 weer iedereen te snel af was. En last but not least in Rayon 4 was het Comb Verhoeven & Zn die zowel in het Rayon als in heel B2000 iedereen te snel af was. Alle gefeliciteerd met jullie overwinning.

” Tinus ” doet het weer voor de 5x Teletext

Gisteren was het dan eindelijk duivenweer zeiden ze , qua temperatuur en wind zou je het wel denken. Voor de meeste de belangrijke toets zijn ze in orde en kunnen ze het aan. Nou het werd een vrij lastige pittig vluchtje , stond bijna 1 uur open . Hier bij het schrijven van dit stukje nog steeds 5 niet op appél , weet ook niet wat er gespeeld heeft maar 5 achter is teveel. Maar ook daar kun je niks aan doen. Nu de vlucht het was ” Tinus ” NL22116620 die voor de 5x in zijn carriere top 10 NPO speelde. Dit maal een 6e NPO tegen 15776 duiven wat een duif. Het werd in de CC West 4e,10e,12e,22e,24e,28e,50e,53e,55e…..tegen 2493 duiven. Ik speel er35/47 in de prijzen. De overwinning was voor Stef Bals die er met het hele podium vandoor ging , gefeliciteerd Stef. Dan in Rayon 1 was het de Comb A & K de Rooij die hub vorm zeker aan het raam etaleerde , gefeliciteerd Koen en Ton . In Rayon 2 was het J.Antonnisen die iedereen te vlug af was , tevens ook de snelste van B2000. Ook jij gefeliciteerd met deze geweldige overwinning. Dan in Rayon 3 was het een heel Team wat er met de overwinning vandoor ging , het was Team de Hoogh gefeliciteerd mannen. In Rayon 4 was het Comb van Huigevoort die met zijn 1e get  er met de overwinning vandoor ging , ook deze comb gefeliciteerd met deze mooie overwinning.

Hier was het ook mijn 1e get (normaal) die voorop was , maar ja ook ik maak fouten. Had “Tinus “als 1e get ingevoerd op mijn unikon , maar was vergeten te bevestiggen . Gebeurd nooit….maar ook ik maak fouten. Het belangrijkste is dat hij er was en vroeg ….

 

 

 

 

 

Vlucht 3 ZO en nog steeds geen duidelijk beeld…….

We zijn weer al bij vlucht 3 en dan zie je meestal wel hoe je ervoor staat. Maar dit jaar lijkt het toch weer wat lastiger er zijn er natuurlijk die hard spelen , maar ook die minder spelen. Het lijkt net het weer nog niet stabiel genoeg maar is voor iedereen hetzelfde natuurlijk. Hier ging het wel goed vond ik begon met de 9e,21e,24e,28e,29e,37e,39e,43e,44e,46e…….tegen 2701 duiven in RCC West. Speel er 33/50 in de prijzen dus mag niet klagen . De overwinning was voor T.Sitters  gefeliciteerd met je overwinning. In Rayon 1 was het K.Geers die er met de overwinning vandoor ging . En in Rayon 2 was het J van Sprundel die iedereen het naarkijken gaf zelfs in B2000 was er niemand sneller. In Rayon 3 was het J.Pruissen die iedereen te snel af was. Dan in Rayon 4  was het de Comb Aarts-Santegoets die er met de overwinning vandoor ging. Alle van harte gefeliciteerd. Nu op naar de 1e midfondvlucht hoop op wat stabieler weer zodat ze in vorm kunnen komen….hopen we allemaal natuurlijk.

Vlucht 2 Niergnies ZO altijd wat………

Afgelopen zaterdag vlucht 2 van het seizoen  afgewerkt , het leek vantevoren niet zeker dat er zaterdag gelost kon worden. Maar zoals vaker  moet je het altijd afwachten hoe het op de losdag eruit ziet. Het weer ondanks ZO -wind leek mee te vallen je moest er maar bij zitten. Persoonlijk vindt ik dat bijna altijd met ZO-wind  vaak aparte uitslagen voorkomen. En vaak betere duiven te laat of zelfs nog erger niet thuis. Hier op dit moment nog 1 jaarling doffer achter , speelde vorigjaar nog een 1e en 2e RCC. Maar ook dit hoort er bij het gaat verder en het draaid toch om de duiven die er nog zijn….Ik speel zelf in de RCC West o.a 9e,13e,16e,28e,29e,38e,39e,46e,55e…..tegen 2841 duiven , speel er 28/51 in de prijzen. De overwinning ging naar K.Leyten die ook in het Rayon er met de overwinning aan de haal ging.

De snelste in Rayon 1 was K v Koppen die ook in heel de afdeling iedereen het naarkijken gaf. Koos gefeliciteerd met deze overwinning, ook Comb de Rooy zat kort met ” John ”  100% J.Rockx  2e B2000. Dan was het in Rayon 3  Team de Weerd die iedereen te vlug af was , maar Paul Couwenberg zat er ook weer al kort bij. Gefeliciteerd Team de Weerd. En ja in Rayon 4 was het Gert v/d Boogaard die de smaak ook al snel dit seizoen te pakken heeft. Met 1e,2e van het Rayon kun je gerust voor de dagkomen. Gefeliciteerd Gert. Hopen op wat hogere temperaturen en wat meer zonuren dan kunnen de duiven op een natuurlijke manier opblommen.

Dan was er vandaag ook nog een vrij jonge melker uit Ede die nog wat jongen kwam halen. Ik zou zeggen succes ermee Aldo ben je een x in de buurt van Ede , ga gerust is een hapje eten . Kun je gelijk wat melken over duiven…..” Da Aldo “

 

 

 

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.