Nieuws

Afsluiten met 11e overwinning RCC West dit jaar ( record was 10 )

Ja de kop zegt het al wat een afsluiter voor de 11x een overwinning in de RCC West dit jaar. Het waren de jongen die voor deze x het mooi weer maakte. Bij de natour lukte net niet wat ik wilde , op 0,02 pnt word ik waarschijnlijk 4e jaarling Olympiade duif met ” Ria ” . Jammer genoeg verspeelde zij 1 week eerder de 3e plaats met binnenkomen. Waren gelijk thuis maar “Ria “liep een fractie ( 5 sec) later binnen. Dat is ook duivensport maar voelt wel even zuur. Dan beginnen we dan ook maar met de natour RCC West  , hier werd het 10e,38e,63e…tegen 630 duiven speel er 5 v/d 7 gezette duiven in de prijzen. De show werd gestolen door Stef Bals 1e,2e  in RCC,Rayon 2 en in B2000 . Mooi om te horen dat de winnaar afkomstig was van wijlen J.Rockx  soort (Comb  Manders ). In Rayon 1 was het wederom v/d Brink en Dochter die de overwinning op Roye meenam , gefeliciteerd. Dan in Rayon 3 waren de 1e   57 duiven voor Team de Weerd  wat een kettinuitslag , gefeliciteerd team de Weerd. Dan in Rayon 4 was het de Comb Stabel & Zn die de 1e 10 speelde van het rayon , ook jullie gefeliciteerd ermee.

Dan was er echt de laatste vlucht bij de jongen Melun , in de RCC West werd het mij 11e overwinning dit jaar. Het werd 1e,2e,5e,7e,8e,9e,10e,11e,12e,13e,14e,16e ….tegen 687 duiven. speel er 49 v/d 66 gezette duiven in de prijzen. In Rayon 2 was het A.Smits die iedereen te snel af was  , dit telde ook voor B2000 waar niemand sneller was dan Andre. Ook weer leuk om te horen dat de moeder van deze duif afkomstig was van wijlen J.Rockx. Gefeliciteerd met deze mooie overwinning. In Rayon 1 was het eindelijk prijs voor K & A de Rooij om weer is een mooie overwinning erbij te schrijven , gefeliciteerd Koen en Ton. Dan Rayon 3  waar het wederom de mannen in vorm waren Team de Weerd die hier won , gefeliciteerd met jullie geweldig slot op het seizoen. In Rayon 4 werd het een mooie overwinning voor Reijnen-Bolton-De Hoogh met een heel podium gefeliciteerd mannen.

 

Warmte grote tegenstander……..

Afgelopen week weer is een geweldig weekend vroeg,laat en oud allemaal naar Pt St Maxence . Hitteprotocol lap het maar aan je h………l de ene x is het zo de andere x weer anders . Ongeloofelijk het is gewoon niet leuk meer , ik snap wel we moeten aan iedereen denken. Maar gun iedereen zijn spel en al;s er regels zijn hanteren. Nu dan maar de uitslag bij de jongen Pt St Maxence  het werd in RCC West  tegen 825 duiven 2e,4e,5e,6e,8e,12e,17e…….speel er 45/69 in de prijzen.
De overwinning in de CC ging naar Comb van Brenkelen , gefeliciteer Fam van Brenkelen. Dan in rayon 1 was het John van der Burgt die iedereen te rap af was.Gefeliciteerd John. Dan in Rayon 2 was het Embregts-Theunis die op zijn favoriete jongen duivenspel weer liet zijn wat hij al bijna heel zijn duivenleven laat zien. Winnen……Maar ook daar gaat het plezier er onderhand ook wel uit , hij wil een mooi en selectief jongen seizoen. Daar wordt niemand slechter van !!!!  Gefeliciteerd Peter en geef nog maar is gas. In  rayon 3 was het Comb Pals-Luijten die een mooi overwinning binnen haalde , gefeliciteerd ermee. Dan was het in rayon 4 de Comb Reijen , Bolton de Hoogh die hun vorm weer toonde en liefst 5 min los vloog op nr 2 gefeliciteerd mannen.

Dan was er ook nog natour en ja deze stond ook in Pt St Maxence , dus was het op sommige plekken wel druk met 2 vluchten vannuit 1 losplaats. Maar we vliegen zo graag het werd zelf een mooie uitslag 7 op 7 . Ik had vanaf de 2e natour toch nog is besloten om de handschoen op te pakken en te gaan voor kansen….met 7 oude duivinnen. Deze hadden wel 1 maand stil gezeten maar ook dat vond ik een uitdaging. En wat gebeurde afgelopen weekend 2x top 10 B2000 op deze pittige Pt St Maxence. In de RCC West werd het 3e,5e,21e,40e,70e,179e,330e  tegen 1042 duiven. De overwinning ging in de CC naar D.Meyer Langeweg , gefeliciteerd ermee. In rayon 2 was het A.Smits die zijn palmaras maar weer is op vijzelde , gefeliciteerd Andre. In rayon 1 was het v/d Brink & Dochter die iedreen de loef afstak , gefeliciteerd met deze mooie overwinning. In rayon 3 was het Team de Weerd  die dit jaar voor zoveelste x niet waren bij te houden. Gefeliciteerd Team de weerd. Dan nog rayon 4 waar de voerboer uit Baarle-hertog ook weer zijn zoveelste overwinning binnen haalde. Gefeliciteerd Ronny.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook nog een mooie referentie uit Zeeland waar  M.Bugjaski een 1e NPO  Pt. St Maxence speelde met veel wijlen J.Rockx soort erin. (zat trouwens ook de toplijnen  van Embregts -Theunis erin ). Gefeliciteerd Fam Bugjaski met deze mooie overwinning.

 

 

 

 

 

 

 

Nog even volhouden…..

Zo gaat het vaker op het eind van het seizoen. De duiven geven dit ook al meestal aan , het is allemaal net niet meer. Toch kunnen mooie uitslagen altijd , het weer kan ook wel is helpen.Nu leek het heel de week een mooie dag te worden , helaas viel dat toch wat tegen . De lucht wilde niet geheel open gaan en er waren ook in Morlincourt 8 lossingen voordat wij gelost werden. Maar dat is weer voor iedereen gelijk , nu zullen we beginnen met Morlincourt jong. Het werd voor mij in de RCC West  2e,5e,7e,8e,9e,15e,16e,17e…..tegen 1095 duiven. Ik speel er 25 v/d 36 gezette duiven in de prijzen. Het was ook weer goed voor een 10e Npo Morlincourt tegen 8375 duiven. De overwinning in RCC West ,rayon 2 en B2000 was voor G de Regt , gefeliciteerd Geert. In Rayon is was het Fr . van  Linden & Zn , gefeliciteerd Frans & zn met deze overwinning. In Rayon 3 was het weer Team de Weerd die geweldig uithaalde , gefeliciteerd team de Weerd. Dan in Rayon 4 was het R v Tilburg  die weer is met de overwinning er vandoor ging. Gefeliciteerd Ronny…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En ja er was ook Morlincourt natour ( is natuurlijk helemaal niks 2 x dezelfde vlucht op 1 dag ) , maar ja het gaat verder . Ik had de duivinnen op de natour gezet , dacht ook 2 kansen . Het werd in de RCC West 11e,12e,17e,18e,21e,22e,23e,24e…..tegen 1463 duiven . Ik speel er 34 v/d 40 gezette duiven in de prijzen. Ja ook hier was de winnaar in de RCC West de grote man op alle niveau,s  Stef Bals speelde 1e,2e,3e  zowel in de CC , Rayon 2 en B2000 wat een uitslag. Mooi om te horen dat de 2e en 3e van wijlen John Rockx waren overgenomen. Dan in Rayon 1 was het ook weer Fr. van Linden & Zn die met hun 2e overwinning van het weekend er vandoor gingen.Wederom gefeliciteerd Frans & Zn. Ook in Rayon 3  wederom dezelfde winnaar als bij de vroege jongen Team de Weerd , gefeliciteerd mannen. In Rayon 4 was het Hok Reijenen , Bolton  de Hoogh  die de rapste waren , ook jullie gefekiciteerd mannen.

B2000 denk is aan de toekomst jongen moeten km,s maken…..

Hoorde vandaag dat we komend weekend met de jongen naar Morlincourt gaan. Dit is toch wel zo fout en ongeloofelijk dom , jongen moeten opgeleid worden. Vertrouw je het niet speel ze dan op de natour , maar blijf van het jongen duivenspel af. Het is al bijna helemaal om zeep geholpen…en zo haal je het laatste spel er ook nog uit. B2000 luister naar je achterban….Zover weer even mijn gedachte !!!

Nu eerst de vlucht Melun of ook wel de Theunis show ja hij is al jaren de te kloppen man met de jongen. Maar geef ons ook de kans om dit op respectabele afstanden dat te proberen…De rest van Nederland kan het wel dus waar ligt het probleem…….?

 

 

 

 

 

 

 

In rayon 2 was het Embregts-Theunis die liet zien wat hij al zo vaak liet zien. Kop en aan een ketting gefeliciteerd Peter met 1 t/m 7 van heel de afdeling.Om jaloers op te worden. Dan in rayon 1 was het T.Schoenmaker die zijn vorm geweldig doorzette , gefeliciteerd met deze overwinning. In rayon 3 was het Aart Ouwekerk die weer is de rest te vlug af was. Gefeliciteerd Aart.In rayon 4 was B.Ossenblok de snelste van het konvooi , ook gefeliciteerd met deze overwinning.

Dan was er ook nog Niergnies natour in rayon 1 was het H.Goossens die iedereen te snel af was , gefeliciteerd.In rayon 2 was het Adwin Huybregts dier er met de overwinning aan de haal ging. Dit was tevens de snelste van B2000 gefeliciteerd Adwin . In rayon 3 was het Team de Weerd die hun geweldig seizoen weer is extra cachet gaf , gefeliciteerd team de Weerd. Dan in rauyon 4 was het Piet & Anja van Dongen die iedereen de loef afstak. Gefeliciteerd Fam v Dongen….

Hierbij ook mijn eigen prestatie,s van afgelopen weekend op Melun speel ik in RCC West de  3e,5e,21e,24e,31e,33e,36e,44e,59e….tegen 955 duiven. Speel er 30 van de 70 gezette duiven in de prijzen. De overwinning was voor D.Meyer gefeliciteerd met deze overwinning.

Op Niergnies had ik ook 7 oude duivinnen ingemand , het werd in de RCC West  34e,101e,186e…tegen 1758 duiven.Speel er 6 van de 7 gezette duiven in de prijzen. De overwining was voor K.Leyten gefeliciteerd Kees met vdeze overwinning. Op naar komend weekend….

 

 

Fond jongen duiven Queivrain….

Jammer jammer hoe het gaat het weer kunnen we niet veranderen. Helaas tot nu toe weinig selectievluchten gehad voor de jongen. Tegenwoordig is kort en geen verlies het toverwoord. helaas duivensport moet een selectie zijn en blijven anders beter vogeltjes houden ofzo. Nu de uitslag ik had de jongen duivinnen op de natourvlucht gezet en de doffers op de fondvlucht Queivrain. Achteraf maakte het niks uit want vroeg of laat was weinig eer te behalen….Snel maar weer schakelen naar zaterdag want deze moeten normaal weer donderdag in de mand als het weer geen roet in het eten gooit. Dan nog even mijn uitslagen Queivrain natour o.a 48e,53e,70e,89e,131e…tegen 1941 duiven . Ik speel er 21 in v/d 32 gezette duiven. op de fondvlucht Queivrain begin ik met de 14e,29e,56e,79e,94e,110e….tegen 1028 duiven . Speel er 22 in v/d 38 gezette duiven.

Natour Queivrain:
Rayon 1  v/d Brink/Dochter
Rayon 2  Hok Deijkers  tevens 1e RCC West.
Rayon 3  B van der Moezel
Rayon 4  R van Tilburg

Fond Queivrain :
Rayon 1  T.Schoenmaker
Rayon 2  M.Oostvogels     RCC West Comb van Brenkelen
Rayon 3  van Vught-de Hoogh
Rayon 4  Jinte van Tilburg

Alle winnaars gefeliciteerd….

 

Het kan niet op……

Gisteren een jongen duivenvlucht vannuit Pt St Maxence , het werd geen vroege lossing maar dit moeten ze ook meemaken. Het was afgelopen week wel opletten en kijken of de one eye cold niet te gek zou uitbreken. Gelukkig bleef het binnen de perken en waren er vrijdag geen echte problemen meer bij het inmanden. Het werd zaterdag mijn 10e overwinning dit jaar in de RCC West bijna ongeloofelijk. Maar iedereen mag van mij vroeg pakken maar ik wil ze wel allemaal verslaan. Het werd in de RCC 1e,4e,5e,6e,7e,8e,11e,12e,18e…..tegen 1506 duiven. Ik speel er 47/70 van in de prijzen. In rayon 2 en B2000 was het Embregts-Theunis die iedereen te rap af was. Gefeliciteerd Peter. In rayon 1 was het Alf. Hendrickx  die Comb  K & A de Rooij  net te snel af was . Gefeliciteerd Alfons. Dan in rayon 3 was het A.L.L van Grinsven die een mooie overwinning mocht vieren gefeliciteerd met deze overwinning. Dan in rayon 4 was het A.Stabel-Oomen die de snelste van de familie was tevens de 1e in rayon 4. Gefeliciteerd . Komende week starten de navluchten deze laat ik links liggen , speel mijn jongen graag op alle vroege vluchten. En de oude zijn gekoppeld en hoeven dit jaar niet meer in de mand.

Reacties zijn gesloten.