Nieuws

Helaas het einde was niet goed…..maar toch een superseizoen.

Ondanks dat ze het de laatste 2 weken een stuk minder doen , toch nog wel een zeer geslaagd seizoen. Met als klap op de vuurpijl voorlopig 5e Beste liefhebber van Nederland aangewezen. Ook met de jongen ondanks het mindere spel de laatste weken 20e Nationaal kampioen aangewezen. Dus ondanks de wat mindere weken een teken dat ze het toch wel goed gedaan hebben. Maar ook ik wil er eigenlijk altijd bijzitten….wie niet !!

Dan nu de vlucht Morlincourt natour , met 2 prijzen van 19 gezette duiven echt slecht. Maar ere wie ere toekomt de overwinning was voor M.Boeren die iedereen in de RCC West en het Rayon het naar kijken gaf. Gefeliciteerd Rini…

Ook was er dan Orleans jong normaal is dat 1 van mijn betere vluchten , helaas dit jaar kon ik er niet aan. De duiven waren achteraf waarschijnlijk niet hersteld van de Melun van vorige week waarvan ik er zondags en maandags nog verschillende thuiskreeg. Dacht dat de meeste wel weer hersteld waren toen ik ze inmandde. Maar naar de thuiskomst was het snel duidelijk dat ze geen 100% waren , hoe en waarom is altijd lastig. Gelukkig zijn de meeste favorieten er nog wel , maar zijn ze wel goed genoeg !! We gaan het zien in 2023 voor dit seizoen is het klaar. De overwinning was voor J.Rockx die ze de laatste weken steeds beter naar huis kreeg. En nu gewoon een Super uitslag maakte zowel in de RCC als in het rayon en zelfs heel B2000. Gefeliciteerd John. Ook de felicitaties aan Adri de Dooij die laat zien dat buiten A v Loon en Hok Huijsmans er nog een topper in Rayon 1 regelmatig van zich laat horen. Nu dan nog even mijn uitslag op Orleans in de RCC west tegen 527 duiven werd het 11e,32e,35e,55e,56e,58e,64e….speel er 14 v/d 36 gezette in de prijzen.

Melun 2 werd ook een debacle…….voor mij

Naar vorige week op Fontenay jongen duiven een zeer goede uitslag , het was de zwaarste vlucht tot nu. Dus het zag er goed uit vond ik , de duiven stonden er goed op. Twijfelde nog wel even met zo wind maar dacht dat komt wel goed. Dus zaterdag volgde ik de berichten en zag al snel dat België Melun vast hield tot Zondag. Dan maar hopelijk Zondag wachten als het beter is dacht ik. Tot mijn schrik hoorde ik net naar de middag dat ze toch los gingen , wat volgens mij een grote gok was. Middag lossingen is vaak apart.  Helaas voor mij viel het heel, heel slecht uit op beide vluchten , veel duiven achter waarom ? Zullen we nooit weten de duiven die aankwamen zagen er goed uit en vrij fris. Nu dan toch maar de uitslagen op Melun werd het Geert de Regt die zijn seizoen met een 1e NPO Melun mocht verrijken. Mooi hoe het kan de ene week in de put over een uitslag en dan weer hosanna , gefeliciteerd Geert. Dus hoop dit hier ook nog mee te maken , we hebben nog 1 kans. Dan mijn uitslag het werd 5e,11e,13e,28e,33e,42e,77e,87e…….tegen 833 duiven , ik speel er 18 in v/d 57 duiven . Miste er savonds nog 26  vroege en 5 late . is nu 15 en 2 . Dat is veel , veelte veel maar niks aan te doen. Het gaat over de duiven die er nog zijn….We zullen kijken of en hoeveel er op de laatste vlucht mee kunnen.

Dan was er ook op dezelfde zaterdag een navlucht , deze werd ook naar de middag gelost. Ook hier was ik niet gerust op had 15 late mee. Het werd een moeizame vlucht voor mij late , ik speel er 6 in v/d 15 gezette duiven tegen 1564 duiven. Het werd o.a 83e,154e,162e,234e…de overwinning was voor Anton de Jong uit Noordhoek , gefeliciteerd Anton. Dan was er ook nog Hok Huijsmans die voor de zoveelste x een Rayon overwinning bij mekaar speelde. Gefeliciteerd Maarten. In Rayon 2 was het  J.Heeren Pzn  Sprundel die er met de overwinning vandoor ging , gefeliciteerd mannen.

Knap herstel jongen garde……..

Naar vorige week een mindere vlucht qua aantal prijzen , er zaten wel gewoon wat kopprijzen bij. Dan is het altijd maar afwachten of ze zich herstellen en hoe. Achteraf leek het op de meeste plekken minder  een uitzondering daar gelaten. Nu was het stukken pittiger en kwamen ze zeer goed af. In de RCC West werd het op Fontenay sur Eure tegen 1081 duiven o.a 4e,7e,9e,12e,14e,15e,16e,18e,19e,21e,22e,26e,27e,28e    ..
met 45 v/d 58 gezette duiven een geweldige uitslag al zeg ik het zelf. De overwinning ging naar J.van.Kaam uit Klundert het was ook voor hem een 6 op 6 uitslag , gefeliciteerd met zo,n geweldige uitslag. En dan in B2000 was het F.Damen & Zn die er met de overwinning vandoor gingen , gefeliciteerd Frans en Jordi wat zijn ze in vorm daar in Langeweg !!!!!!

In Rayon 1 was het Hok Huijsmans die met een geweldige eindsprint bezig is op de laatste 2 categorieën . Bijna niet tegen te spelen in het Rayon aldaar. Op Fontenay pakt hij heel het podium en op Niergies bijna de eerste 7 ( bijna) , geweldig bezig daar gefeliciteerd Maarten.

Dan was er ook in RCC West Niergnies  1795 duiven , hier was het de oude sluwe vos Mevr Heeren  die er met de overwinning aan de haal ging. Mooi om erbij te vermelden dat hij dit deed met een binnen gelopen duif van mij. Deze jongen doffer liep vorig jaar op vele plaatsen binnen. Ik was het beu en zei ik wil deze doffer nooit meer zien. Kees Heeren melden hem aan en ik zei ruim hem maar op , wil hem nooit meer zien. Nu speelt hij een 1e RCC West op Niergnies en een 10e B2000 tegen 13346 duiven…dat is ook duivensport. Nogmaals gefeliciteerd Ria en Kees Heeren. Op deze categorie is er binnen de RCC op dit moment bijna niet te spelen tegen J.Wevers Langeweg….Het is niet verkeerd wonen in Langeweg lijkt het zo te zien op de laatste vluchten…..Gelukkig is het ook wel is anders. Nu op naar de laatste weekenden kost wel energie maar daar zijn we melker voor toch !!!! Had er zelf ook nog 15 mee op Niergies , het werd 11 prijzen op 15 gezette duiven. Deze hoeven alleen maar redelijk op tijd en fris thuis te komen , zijn vooral echte late die voor de 2x in de grote mand zaten. Het werd tegen 1795 duiven o.a 145e,173e,174e,218e,223e……..speel er 11 v/d 15 gezette duiven in de prijzen.

 

 

Het viel niet mee……

Het was weer een vlucht naar een weekendje zonder vluchten. Niet ideaal maar het zij zo , het werd mijn minste vlucht bij de jongen dit jaar. Nog wel 4 kop duiven maar daarnaar druppelde het duiven , te weinig prijzen en nog verschillende achter. Maar niet zeuren ook dit hoort bij duiven sport. De overwinning in de RCC West was voor J.Veeken Noordhoek  , gefeliciteerd man. In het Rayon en B2000 was het R.Roks die er met de overwinning vandoor ging , gefeliciteerd René. Nu dan mijn prijzen tegen 1382 duiven werd het o.a 3e,4e,10e,13e,86e,88e….,  ik speel er maar 19 in van de 65 gezette duiven. Hoop ze toch weer op de rit te krijgen want er kunnen nog 3 mooi vluchten volgen. Had afgelopen week wel gezien dat de mest wat vettiger was en niet zo vast(droog). Maar trainen deden ze nog vrij goed vond ik , maar ze kwamen toch niet helemaal okselfris thuis zaterdag vond ik. We gaan het zien.

Dan was er nog Quievrain na vluchten , ja ik had er 14 mee waarvan 13 x recht erop . Deze moeten gewoon normaal naar huis komen en dan mogen er een paar volgend jaar laten zien wat ze kunnen. Ik had 1 herintreder mee deze was met een vleugel kwetsuur thuisgekomen. Dat was ook mijn 1e duif , de rest kwam goed af binnen 15 minuten 8 v/d 14 . Maar voor de rest was het vooral de wind en de goed bevlogen jongen die zich makkelijk klasseren tegen de rest. Deze competitie heb ik nooit serieus genomen ivm ongelijke wapens , maar iedereen mag zelf weten wat hij er van vindt. De overwinning Queivrain RCC West ging naar J.Wevers Langeweg , gefeliciteerd Jos. Dan ook nog de felicitaties aan Hok Huijsmans die op beide vluchten ongelooflijk hard speelde met o.a 1e ZUF  op Melun .

Dan ook nog een paar leuke referenties die ik zelf afgelopen weekend tegen kwam.
C.J Verhees met de 11e Quievrain Rayon 2 tegen 4085 duiven , met een 100% v Dongen
Comb K & A de Rooij  met de 25e Queivrain Rayon 1 tegen 2443 duiven , met een 100% v Dongen
Gebr v Hemert  met de 5e Melun Rayon 3 tegen 1980 duiven , met een 100% v Dongen
Gebr v Hemert met de 38e Melun B2000 tegen 10233 duiven , met een 100% v Dongen
A.P.C Gommers met de 35e,81e Melun Afd 3 tegen 7209 duiven , met 100% v Dongen

 

Vlucht 4 goed maar nog niet…..helemaal

Gisteren vlucht 4 Morlincourt jonge duiven  vervlogen , het weer was schitterend . De wind had voor mij wel echt oost mogen zijn…..Nu met NW kun je in de CC nog wel goed presteren , maar breder kom je er niet aan te pas….( Het fenomeen One Eye Cold is hier ook al langst geweest , of nog op bezoek !!!! ) Maar je moet toch eerst in je eigen CC kijken , hier was het Jos Wevers die iedereen het naar kijken gaf. Gefeliciteerd Jos. Dan in B2000 was het André Smits die zijn zoveelste overwinning lekker liet smaken ( neem ik aan). Ook Gert v/d Boogaart liet zien wat hij en zijn duiven allemaal in hun mars hebben 1e,2e,3e van Rayon 4 , ook jij van harte Gert. In Rayon 1 was het Comb Vriens die liet zien dat hun met jongen af en toe wel kunnen uithalen , gefeliciteerd mannen. Dan ook nog mij eigen prestatie in de RCC West tegen 1676 duiven werd het , 5e,6e,13e,14e,15e,16e………speel er 34 v/d 63 gezette duiven in de prijzen. Nu maar weer afwachten wat komende week brengt hitte protocol of ?

 

Reacties zijn gesloten.