Hokbezoeken

Eindelijk weer is op Hokbezoek met de 3 musketiers….

Vandaag samen met de duivenmaten J.Rockx en Toon Oomen naar Reeuwijk , ja Bas en Gerard hadden voor ons een gaatje weten te vinden om het echte melken . Dat vinden wij bij toppers duiven en accommodatie te bekijken , ook het filoseveren over de duivensport in het algemeen. Het is zeker en vast dat de mand nooit liegt , en dat dit de weg naar succes bijna garandeert….Ze verkopen de toppers nooit. Bas en Gerard zijn hele rustige gedreven melkers. We hebben vele toppers in onze handen gehad en dat is altijd genieten om NPO winnaars , Olympiade duiven , Nationale top-duiven te mogen beoordelen ( zeg maar gerust vasthouden ) de rest wijst zichzelf uit. We zijn al vaker op hokbezoeken geweest bij nationale toppers , maar wat ook wel opvalt het lijkt of deze melkers niks missen wat er op duivengebied gebeurd. Ze zijn up to date , voor ons zeer motiverend om dit te mogen aanschouwen. Het geeft altijd weer extra drive om te proberen ook zo,n hoog niveau te halen. Zo zie je maar dromen kunnen uitkomen met passie , drive en goede duiven in de lucht. Namen lijkt tegenwoordig belangrijker dan prestaties , maar gelukkig hebben wij hier niet zoveel last van. Nogmaals dank aan Bas en Gerard Verkerk voor de zeer gastvrije ontvangst.

 

 

 

 

 

Eindelijk weer is op pad….de 3 musketiers

Vandaag dan toch maar weer is op pad met de 3 musketiers , ditmaal gekozen voor H.Calon Hoofdplaat . Al 3x afgesproken helaas gooide corona iedere x weer roet in het eten. Maar Herman stuurde kort geleden dat we welkom waren , indien we nog interesse hadden. En ja ook wij zijn de corona onderhand ook helemaal beu , dus wij waren ook wel weer is aan een hokbezoek toe. We werden welkom geheten door Ria Calon en in de serre zat Herman vol verwachting op ons te wachten. Eerst nog wat bijgepraat hoe en wat er de laatste jaren heeft afgespeeld  over vergunningen cq problemen met buren . Ja daar wordt je niet vrolijk van maar geeft je ook natuurlijk extra motivatie om tegen te vechten. Nu lijkt de rust wedergekeerd en kan Herman weer extra genieten van zijn passie duiven. Als ik Herman mag omschrijven dan zou ik hem de ” Zeeuwse Willem de Bruyn ” noemen . Wat volgens mij ook wel een voorbeeld cq duivenvriend voor hem is. We hebben lekker over duiven kunnen melken , hebben veel duiven in de handen gehad. Ook de toppers o.a ” Den Arie ” 4e Jonge Vitesse Pipa Ranking , misschien wel de beste jonge duif van Nederland. Wat een kopprijzen , de duiven zitten op hokken die in een loods zijn opgetrokken. De filosofie van Herman is ook als je niet met duivinnen speelt boer je achteruit. Ik snap wat hij bedoeld maar daar mag je over denken wat je wilt. Als je met hem praat over duiven , duivensport dan merk je gewoon dat hij nog steeds op zijn jeugdige leeftijd 82 . De passie en de drive van een topmelker vertegenwoordigt. Hij laat ook niks aan het toeval over daarom niet voor niets de grote kampioen uit Zeeland. We hebben echt overal rondgekeken op zijn grote werft . Het was een fijn , prettig , gastvrij bezoek aan 1 van de topspelers uit Nederland kunnen we wel stellen. We hebben nog heerlijk soep gegeten met brood , want Ria wou niet hebben dat we met honger terug naar Brabant reden. Moesten nog wel even op de foto en er werd wat dna afgenomen voordat we weer vertrokken.( Dna was grapje…!)

 

 

 

 

 

 

Klik op deze link voor mooie reportage H.Calon

Winnaars 1e WHZB/BOTHB 2019   1e en 5e vitesse jong H.Calon

 

 

Hokbezoek bij K & A de Rooij Bergen op Zoom

Vandaag weer is ouderwets een hokbezoek gebracht aan een sterk presterend hok in B2000 , namelijk bij de Comb K & A de Rooij. Ben samen met J.Rockx er geweest , Comb Oomen kon helaas niet mee. Maar komend weekend zijn de 3 musketiers wel samen op pad richting Hoofdplaat….We hebben eerst nog wat zitten filosoferen over de duivensport in het algemeen en natuurlijk is er altijd wel wat aan de hand. Maar we moeten gewoon met iedereen rekening houden , we hebben mekaar nodig om nog jaren van de duivensport te kunnen genieten. Was ook wel aangenaam om met de secretaris van B2000 diverse punten te bespreken die spelen. We mogen blij zijn met zo,n betrokken secretaris in onze sport. Nu dan over de duiven het was geen verrassing dat we ook hier onder de indruk waren van verschillende duiven . Die tezamen een mooi sterk stammetje vertegenwoordigen. De duiven waren zeer rustig in het hok en de klasse straalde ervanaf . We hebben er verschillende in ons handen gehad die ook  op ons hok zouden passen. Er wordt met doffers en duivinnen gespeeld en dat komt zeker de stam tegoed. Zo weet je wat er inzit en in de duivensport liegt de mand nooit. Mooi is het om te zien dat deze combinatie oom met neef , mekaar goed aanvult. Niet alleen met melken maar ook verschillend naar sommige problemen kijken. Bijvoorbeeld de aanpassing aan het hok , kampioen worden op de dagfond en toch nog merken dat er iets niet helemaal klopte met het hok. Koen wilde het aanpakken en verving het dak met sneldekkers .Hier werden andere pannen opgelegd die wat beter ventileerde en de gevolgen waren gelijk zichtbaar met 4x 1e prijzen op rij. En vaak vindt ik ook zelf dat je moet doen wat je denkt….. Het zal heus niet altijd gelijk het gewenste resultaat opleveren , maar vaak wel een verbetering. Binnenkort wordt er door de combinatie een tegenbezoek gebracht en ook dat is meestal een prettige ochtend , waar weer  wat wordt gemelkt. Ja en nog even dit ik was net op tijd op mijn werk…..

 

 

 

 

W & R v/d Kooy Voorhout 2e beste liefhebber WHZB / TBOTB 2019

 

Vandaag met 2 ex-melkers op bezoek geweest bij het tophok W & R  v/d Kooy , al jaren bij de kampioenen.Regelmatig ook met landelijke allure bv 2012 met de       ” Zorro ” 1e WHZB  Midfond 2012.

 

 

 

 

In 2018 heb ik hemzelf 00k ontmoet bij de Duif , waar hij bij de superstars werd gehuldigd. Dus is dit allemaal toeval of geluk ?  het is gewoon een topmelker. Deze afspraak kwam door contact via Jan Nuijten ( helaas ook weer een gestopte melker , deze heeft al contact vanaf 1976 met deze melker ) . Ook W.Rovers van o.a de Gebr.Rovers hadden hier wat duiven uit zijn toppers in het verleden gehaald. Helaas ook W.Rovers is gestopt , hij beleeft de sport natuurlijk nog wel vrij intensief op mijn hok. Ik heb er zelf ook nog 1 duivin  uitgezocht bij de Gebr Rovers , deze duivin kwam nog rechtstreeks van Wim v/d Kooy. Hieruit heeft o.a Comb Oomen  een topper zitten. Dus hoe mooi was het dat de 2 ex-melkers ook nog wel is bij de 2e beste liefhebber van WHZB/BOTB 2019 konden gaan kijken. We werden zeer gastvrij ontvangen in Voorhout door Wim,Ria en zoon Danny v/d Kooy , tussendoor het duiven melken ook nog voorzien van een heerlijke mok soep met broodjes. Je kunt het niet beter treffen ( dan behalve thuis…….goedmakertje). We waren zeer onder de indruk van zijn vlieghok , wat een kwaliteit. Ook bij zijn kwekers zaten toppers. Wim zit ook niet stil en geeft zijn ogen en oren ook bij andere goed de kost. Ook via zijn neefjes Mark en Jeroen v/d Kooy  uit Roelofarendsveen wordt hij voorzien van top-materiaal. Die dan natuurlijk op hun buurt bij Wim kunnen putten uit zijn toppers. Heb bij Wim nog een late jongen duivin meegekregen , hij zei als i je aanstaat probeer haar maar uit. Dit is volgens mij kenmerkend voor Wim , een echte liefhebber zeer bescheiden maar wel een strever om kampioen te zijn , worden en blijven. Vond het een zeer aangenaam hokbezoek en hoop Wim graag een keer hier uit te nodigen om bij de 3 musketiers rond te kijken. ( bij menu hokbezoeken staan extra foto,s )


 

 

 

 

 

 

 

 

Hokbezoek bij Henri van Doorn Den Dungen.

 

Gisteren het jaarlijkse uitje van de 3 musketiers , dit keer werd Henri van Doorn bezocht. 1 van de beste jongen duiven spelers van Nederland. Henri heeft van zijn hobby tevens zijn beroep kunnen maken. Hij is namelijk full time hok verzorger bij Comb v Wanrooij Geffen . Buiten daar hok verzorger heeft Henri thuis in Den Dungen toch zijn favoriete spel met de jongen niet opgegeven. Hier wordt onder de naam Comb v Doorn/Wanrooij gespeeld. Henri is een man als je met hem over duiven begint te praten, dan spat zijn passie gedrevenheid ervan af. We werden gelijk al in de watten gelegd door een lekker stuk gebak met koffie. Mooi was het ook dat duivenmaat J.Rocks een stamboom bij had van een aangeschaft duifje in 2009. Henri zag het gelijk dat de vader van deze duif bijna door heel zijn kolonie liep. John is er zelf ook zeer mee geslaagd ( ik heb er ook een super uit gehad). Hiernaar zijn we verder gegaan met nog wat hedendaagse ‘problemen “te bespreken op duivengebied. Waren het allemaal wel mee eens dat het leuk moet blijven , maar zeker draagvlak moet hebben als je iets wilt veranderen. We waren ook blij om te horen dat Henri sinds kort ook in de sectie jongen duiven zijn steentje bij draagt. Niks doen is geen optie …Hopen dat er binnenkort wat meer duidelijkheid komt over bv het vliegprogramma , wel of geen natour meer etc.  Jammer overigs dat vele kampioenschappen landelijk niet correct zijn. Zeer veel reclames cq onduidelijkheden. Dit moet toch beter en makkelijker anno 2019 kunnen…toch. Hiernaar zijn we nog wat op zijn jonge duivenhok wezen kijken. Wat een locatie je zou er jaloers op worden…het zag er allemaal spik en span uit. Hebben zijn jongen toppers met ouders mogen bewonderen , en ja de lijst liegt niet en voor de duiven telt hetzelfde. We vonden het bezoek bij Henri weer zeer geslaagd en bedanken ook zijn vrouw voor de gastvrijheid. Net voor het vertrek werden wij opgeschrikt door 2 grote vogels , het bleken 2 pauwen . Deze komen geregeld langst zei Henri , deze waren van ene Tinus……( meer foto,s zie hok bezoeken )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier het kweekkoppel van Tinus… ( W.Beute)

 

 

 

 

 

Op bezoek bij Jos & Lars Vercammen (Vremde) België .

 

Vandaag zijn de 3 musketiers weer is op stap geweest , ditmaal naar Vremde bij Hok Vercammen. Mochten helaas niet op de hokken en duiven hebben we ook niet in handen gehad. We hebben gewoon fijn gemelkt over duiven , en daar wordt je altijd wijzer/gretig van. Want het werkt zeer aanstekelijk om bij zulke toppers langst te gaan. Seizoen 2018 werd getypeerd door zeer pittige vluchten , en ja dan komen de Vercammen duiven naar voren. Ze hebben ook de filosofie de goede mag je verkopen , de supers moet je houden. Vindt ik ook maar het ligt wel aan je persoonlijke situatie . Vooral Lars kon zeer gedreven praten over de sportbeleving. Hij was nog maar net terug uit China , nee niet om op te leren…..Hok Vercammen wordt wereld wijd gewaardeerd om zijn geweldige duiven al tig jaren een absolute topper. Zoeken vooral duiven die los kunnen vliegen of bij ongunstige omstandigheden kop vliegen. En dan heb je natuurlijk het ene jaar wat meer kans om uit te blinken. Ze spelen het gewone klassieke weduwschap , met zowel de doffers en duivinnen. En de jonge worden op de deur gespeeld , tussendoor gelapt wordt er niet zoveel. Was afgelopen jaar ook niet nodig zo verkeerde hun jongen in bloedvorm. Jos kwam er zelf ook nog even bij en vertelde vol passie over het afgelopen seizoen , en hun resultaten van vroeger. Bij beide kwam er toch heel snel uit 2018 is gedaan nu telt 2019….wat een drive. Ook over het systeem hebben we het gehad , ook hier geen rare fratsen. Rustig starten en daarnaar in het verloop van het seizoen wat proberen extra te motiveren. En ja ook hier is de mand de scherprechter , streng sifte is de enigste remedie om proberen aan de top te blijven. Hier kunnen we ons volledig bij aansluiten , en ja het ene jaar is het andere niet…….(gelukkig). De jonge worden voor het vliegseizoen 2x geënt voor paramyxo en gepokt met het borsteltje. De oude worden naar het seizoen behandeld met parastop. Ook worden hier de gele druppels gebruikt ter voorkoming tegen het geel in het vliegseizoen. Lars en Jos zijn 2 fijne melkers om mee te buurten. Winden er geen doekjes om goed is goed en slecht is slecht. Ook in Vremde is het niet altijd prijs…….wel vaak.

 

 

 

 

 

 

Reportage  Hok Jos Vercammen  (Vremde) België  

 

Superbegin 2018…..hokbezoek bij de nationale topper Maarten Huijsmans.

 

Vandaag met J.Rockx en Toon ( Comb) Oomen op hokbezoek geweest bij Maarten Huijsmans, normaal doen we 1 maal in de winter een tophok bezoeken..We waren pas bij Gebr Scheele geweest en konden deze kans bij Maarten niet laten liggen  En ja we wilden ook bij Maarten wel is zien met wat voor duiven hij dit klaar speelt. En ja daar zit toch gelijk al wel de bevestiging , als je zo speelt zijn het geen gewone maar bijzondere. Hebben heel wat toppers in onze handen gehad en ja best wel jaloers , wat een duiven. Over de hokken zelf het zijn hokken met flinke rennen er naast.De vliegkooien gewoon vrij simpel  wel degelijk en het voelde op deze frisse dag aangenaam aan op het hok. Maarten vindt een strenge selectie de weg naar succes als het er in zit natuurlijk. En dat is ook meestal de manier om op niveau te blijven. We hebben Miss Universe ook nog bekeken en wat straalt deze duif nog een vitaliteit uit. Zelf een goei geweest , maar wat hier allemaal al uit is gekomen……(.zie de fotocollage) .Vele toppers in onze handen mogen houden en bekijken. Hiernaar nog wat melken met een heerlijke bak koffie en met heel de Familie Huijsmans kennis gemaakt. Hierdoor weer zin in 2018 en we kunnen bijna niet wachten…..Deze passie zien en meemaken gun je iedereen en geeft mij extra drive om ook in de toekomst te blijven presteren. Het was een aangename middag bedankt Maarten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hokbezoek bij Gebr Scheele Terneuzen.

 

Vandaag afgereisd naar Terneuzen waar we een bezoek brachten aan het  superhok Gebr Scheele. M.Rommers had mij de weg uitgelegd via de pont , helaas Tiny het is een tunnel tegenwoordig.Waren op tijd vertrokken zodat we er zeker op tijd zouden zijn. Jaap was nog bezig bij de vasthouders met schoonmaken. De duiven vlogen bijna allemaal gewoon uit , ook maakte ze gretig gebruik van de badjes. De hokken zijn gewoon degelijk ingericht , niet te veel poespas en van buiten gewoon kooien met rennen ervoor. Meer heeft een goede duif niet nodig. We gingen op tijd een lekkere warme bak koffie nuttigen was zeker aangenaam bij deze temperatuur. Hebben over vele zaken onze gedachtes uitgewisseld  en kwamen vaak wel op onze bekenden wegen terug uit. Vooral hou het simpel en selecteer de mand liegt niet. Geen moeilijke theorie vliegen en zo je selectie volgen , heeft deze Gebr Scheele geen windeieren gelegd. Adriaan en Jaap zijn 2 fijne melkers om mee te melken over de duivensport. Naar de koffie hebben we de toppers in onze handen gehad , en ja dan lijkt de wereld ongelijk verdeeld (grapje) . Waren geweldige duiven nog een beetje het oude soort met die forse neuzen en flinke oogranden ( grote complete duiven die alles aankunnen ). Ook nog Sinterklaas ( Jaap) ontmoet voordat we weer naar Brabant reden. Bedankt Gebr Scheele .  John, John en Toon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hieronder nog wat reportage,s van de Gebr Scheele

Website Gebr Scheele

Gebr Scheele in gesprek met Ad Schaerlaeckens

Gebr. Scheele (Terneuzen, NL) beleven een superjaar 2017

 

 

 

Hokbezoek bij Jan & Dirk van Echelpoel uit Oud Turnhout.

 

Vanmorgen om 09:00 vertrokken om samen met J.Rockx bij een Belgische liefhebber die op Quievrain en Noyon zeer fraaie uitslagen bij mekaar vliegt. Vooral J.Rockx houdt veel sterk spelende hokken goed in de gaten  en probeert er dan een bonnetje van te bemachtigen. Zo ook bij  Jan & Dirk Echelpoel uit Oud Turnhout. We kwamen langst het ouderlijk huis binnen en toen we de tuin inliepen leek de tijd te hebben stilgestaan vanaf heel lang geleden. Maar Jan loodste ons via zijn zeer lange tuin naar zoon Dirk . Waar een zeer mooi huis was neergezet voor Dirk en zijn familie , hier bevond zich ook het kweekhok . Hier hebben we wat duiven bekeken en vonden dat er verschillende ( aparte ) bij zaten. Ook op zijn oude vlieghokken veel duiven bekeken en waren echt wel onder de indruk van de breedte in kwaliteit op de hokken. Hier was ook zeer goed te zien waar het om draait , goede duiven . De hokken zijn zeer sobere ouderwetse hokken met geen bijzonder dingen. Dirk is beginnen praten over duiven vanaf arrivé 10:00  t/m vertrek 13:00 , hij is een en al duif . Wat een passie… We werden ook nog getrakteerd op lekkere koeken met koffie , wat een gastvrijheid . Na inwisseling van de bon van J.Rockx teruggekeerd naar Nederland met wat eieren , ik kreeg er 1 cadeau van Dirk. We gaan het zien wat het wordt .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jan & Dirk van Echelpoel  Oud-Turnhout  klik op deze link voor reportage

 

 

Hokbezoek André Roodhooft Pulderbos…

 

Op hokbezoek bij André Roodhooft te Pulderbos dit is dit jaar ( eind 2016 )  ons gezamenlijk bezoek van J.Rockx en Toon Oomen en mij eigen persoontje. We waren op tijd vertrokken op deze grijze mistige ochtend. Konden toch geen duiven opleren…. dus kwam dit mooi uit. Naar een klein uurtje rijden kwamen we aan op deze mooie locatie ( alleen de hoogspanningskabels vonden wij en André minder ). Maar hij woont er zeer aangenaam met zijn metgezel Anette. We werden zeer gastvrij ontvangen door André met Anette . Er was ook speciaal een taartje (gebakken ) voor de melkers uit Holland. Smaakte heerlijk , naar nog wat gemelkt te hebben zijn we op de hokken gaan kijken. Hier veel al wel gelijk op hoe gedreven André in het seizoen start en de jonge dresseert , we hebben hier aandachtig naar zitten luisteren. Daarnaar zijn we in zijn hokken gaan kijken , waar we het een en ander bekeken hebben. Uitleg gehad en gevraagd en ook onze ogen en fotocamera goed de kost gegeven. Hij had 8 hokken voor de jonge , die allemaal hetzelfde waren. Hiernaar ook op zijn vlieghokken gekeken , deze staan vanaf laatste vlucht t/m maart leeg !!!! Zijn vliegers zitten gedurende deze maanden in de rennen aldaar. Dus de vlieghokken staan hier ook maanden leeg en goed gepoetst leeg ( worden niet ontsmet !!! ) , wel wit hij ze met kalk net voor het seizoen. Ook bij de kwekers gekeken en in de handen mogen nemen , er waren voor sommige zeer veel geld geboden. Maar desondanks vertrouwde hij ons deze wel toe om te bekijken. Is altijd super als je de bijzondere duiven in je handen mag nemen. Hiernaar waren we wel weer toe aan een lekker bakske koffie , die weer klaarstond bij binnenkomst. We hadden dit niet beter kunnen treffen. Als je André hoort praten is het net of je zijn stukjes in Duifke Lacht leest. Opvallend waardoor hij al zolang bij de kampioenen is ? Hij heeft een scherp mes , streng selecteren is de snelste en waarschijnlijk de makkelijkste methode om hogerop ( kampioen ) te kunnen komen volgens André en wij denken hier toch ook zo over. Voor de rest is zijn devies maak het niet te moeilijk en geniet van je sport. Ook de problemen met vooral de jonge besproken , verrassend dat hij ook hier zeer verfrissende gedachtes over had. Vroeg opleren was zijn devies en zeker niet te laat mee beginnen. Hij schrok van ons toe we zeiden dat wij pas in Augustus zouden kunnen starten met prijsvluchten voor de jonge. Hij was van mening hoe vroeger hoe beter , je kweekt maar weinig goede. Hij vertelde ook het verhaal over Duitsland met de jonge starten in Augustus . Dat hier ook net zoveel verliezen werden geleden en dat het jaar erop ook vele jaarlingen kwijt. Het was weer een zeer geslaagd bezoek waar wij toch weer extra motivatie uit kunnen putten voor de toekomst. Hieronder volgen nog wat sfeerfoto,s .

andre-roodhooft-001 andre-roodhooft-002 andre-roodhooft-003 andre-roodhooft-004 andre-roodhooft-006 andre-roodhooft-008 andre-roodhooft-009 andre-roodhooft-010 andre-roodhooft-011 andre-roodhooft-014 andre-roodhooft-015 andre-roodhooft-016 andre-roodhooft-017 andre-roodhooft-018 andre-roodhooft-020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mooie reportage over zijn André Roodhooft zijn gedachte (klik op deze link )

 

Reacties zijn gesloten.