Hokbezoeken

W & R v/d Kooy Voorhout 2e beste liefhebber WHZB / TBOTB 2019

 

Vandaag met 2 ex-melkers op bezoek geweest bij het tophok W & R  v/d Kooy , al jaren bij de kampioenen.Regelmatig ook met landelijke allure bv 2012 met de       ” Zorro ” 1e WHZB  Midfond 2012.

 

 

 

 

In 2018 heb ik hemzelf 00k ontmoet bij de Duif , waar hij bij de superstars werd gehuldigd. Dus is dit allemaal toeval of geluk ?  het is gewoon een topmelker. Deze afspraak kwam door contact via Jan Nuijten ( helaas ook weer een gestopte melker , deze heeft al contact vanaf 1976 met deze melker ) . Ook W.Rovers van o.a de Gebr.Rovers hadden hier wat duiven uit zijn toppers in het verleden gehaald. Helaas ook W.Rovers is gestopt , hij beleeft de sport natuurlijk nog wel vrij intensief op mijn hok. Ik heb er zelf ook nog 1 duivin  uitgezocht bij de Gebr Rovers , deze duivin kwam nog rechtstreeks van Wim v/d Kooy. Hieruit heeft o.a Comb Oomen  een topper zitten. Dus hoe mooi was het dat de 2 ex-melkers ook nog wel is bij de 2e beste liefhebber van WHZB/BOTB 2019 konden gaan kijken. We werden zeer gastvrij ontvangen in Voorhout door Wim,Ria en zoon Danny v/d Kooy , tussendoor het duiven melken ook nog voorzien van een heerlijke mok soep met broodjes. Je kunt het niet beter treffen ( dan behalve thuis…….goedmakertje). We waren zeer onder de indruk van zijn vlieghok , wat een kwaliteit. Ook bij zijn kwekers zaten toppers. Wim zit ook niet stil en geeft zijn ogen en oren ook bij andere goed de kost. Ook via zijn neefjes Mark en Jeroen v/d Kooy  uit Roelofarendsveen wordt hij voorzien van top-materiaal. Die dan natuurlijk op hun buurt bij Wim kunnen putten uit zijn toppers. Heb bij Wim nog een late jongen duivin meegekregen , hij zei als i je aanstaat probeer haar maar uit. Dit is volgens mij kenmerkend voor Wim , een echte liefhebber zeer bescheiden maar wel een strever om kampioen te zijn , worden en blijven. Vond het een zeer aangenaam hokbezoek en hoop Wim graag een keer hier uit te nodigen om bij de 3 musketiers rond te kijken. ( bij menu hokbezoeken staan extra foto,s )


 

 

 

 

 

 

 

 

Hokbezoek bij Henri van Doorn Den Dungen.

 

Gisteren het jaarlijkse uitje van de 3 musketiers , dit keer werd Henri van Doorn bezocht. 1 van de beste jongen duiven spelers van Nederland. Henri heeft van zijn hobby tevens zijn beroep kunnen maken. Hij is namelijk full time hok verzorger bij Comb v Wanrooij Geffen . Buiten daar hok verzorger heeft Henri thuis in Den Dungen toch zijn favoriete spel met de jongen niet opgegeven. Hier wordt onder de naam Comb v Doorn/Wanrooij gespeeld. Henri is een man als je met hem over duiven begint te praten, dan spat zijn passie gedrevenheid ervan af. We werden gelijk al in de watten gelegd door een lekker stuk gebak met koffie. Mooi was het ook dat duivenmaat J.Rocks een stamboom bij had van een aangeschaft duifje in 2009. Henri zag het gelijk dat de vader van deze duif bijna door heel zijn kolonie liep. John is er zelf ook zeer mee geslaagd ( ik heb er ook een super uit gehad). Hiernaar zijn we verder gegaan met nog wat hedendaagse ‘problemen “te bespreken op duivengebied. Waren het allemaal wel mee eens dat het leuk moet blijven , maar zeker draagvlak moet hebben als je iets wilt veranderen. We waren ook blij om te horen dat Henri sinds kort ook in de sectie jongen duiven zijn steentje bij draagt. Niks doen is geen optie …Hopen dat er binnenkort wat meer duidelijkheid komt over bv het vliegprogramma , wel of geen natour meer etc.  Jammer overigs dat vele kampioenschappen landelijk niet correct zijn. Zeer veel reclames cq onduidelijkheden. Dit moet toch beter en makkelijker anno 2019 kunnen…toch. Hiernaar zijn we nog wat op zijn jonge duivenhok wezen kijken. Wat een locatie je zou er jaloers op worden…het zag er allemaal spik en span uit. Hebben zijn jongen toppers met ouders mogen bewonderen , en ja de lijst liegt niet en voor de duiven telt hetzelfde. We vonden het bezoek bij Henri weer zeer geslaagd en bedanken ook zijn vrouw voor de gastvrijheid. Net voor het vertrek werden wij opgeschrikt door 2 grote vogels , het bleken 2 pauwen . Deze komen geregeld langst zei Henri , deze waren van ene Tinus……( meer foto,s zie hok bezoeken )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier het kweekkoppel van Tinus… ( W.Beute)

 

 

 

 

 

Op bezoek bij Jos & Lars Vercammen (Vremde) België .

 

Vandaag zijn de 3 musketiers weer is op stap geweest , ditmaal naar Vremde bij Hok Vercammen. Mochten helaas niet op de hokken en duiven hebben we ook niet in handen gehad. We hebben gewoon fijn gemelkt over duiven , en daar wordt je altijd wijzer/gretig van. Want het werkt zeer aanstekelijk om bij zulke toppers langst te gaan. Seizoen 2018 werd getypeerd door zeer pittige vluchten , en ja dan komen de Vercammen duiven naar voren. Ze hebben ook de filosofie de goede mag je verkopen , de supers moet je houden. Vindt ik ook maar het ligt wel aan je persoonlijke situatie . Vooral Lars kon zeer gedreven praten over de sportbeleving. Hij was nog maar net terug uit China , nee niet om op te leren…..Hok Vercammen wordt wereld wijd gewaardeerd om zijn geweldige duiven al tig jaren een absolute topper. Zoeken vooral duiven die los kunnen vliegen of bij ongunstige omstandigheden kop vliegen. En dan heb je natuurlijk het ene jaar wat meer kans om uit te blinken. Ze spelen het gewone klassieke weduwschap , met zowel de doffers en duivinnen. En de jonge worden op de deur gespeeld , tussendoor gelapt wordt er niet zoveel. Was afgelopen jaar ook niet nodig zo verkeerde hun jongen in bloedvorm. Jos kwam er zelf ook nog even bij en vertelde vol passie over het afgelopen seizoen , en hun resultaten van vroeger. Bij beide kwam er toch heel snel uit 2018 is gedaan nu telt 2019….wat een drive. Ook over het systeem hebben we het gehad , ook hier geen rare fratsen. Rustig starten en daarnaar in het verloop van het seizoen wat proberen extra te motiveren. En ja ook hier is de mand de scherprechter , streng sifte is de enigste remedie om proberen aan de top te blijven. Hier kunnen we ons volledig bij aansluiten , en ja het ene jaar is het andere niet…….(gelukkig). De jonge worden voor het vliegseizoen 2x geënt voor paramyxo en gepokt met het borsteltje. De oude worden naar het seizoen behandeld met parastop. Ook worden hier de gele druppels gebruikt ter voorkoming tegen het geel in het vliegseizoen. Lars en Jos zijn 2 fijne melkers om mee te buurten. Winden er geen doekjes om goed is goed en slecht is slecht. Ook in Vremde is het niet altijd prijs…….wel vaak.

 

 

 

 

 

 

Reportage  Hok Jos Vercammen  (Vremde) België  

 

Superbegin 2018…..hokbezoek bij de nationale topper Maarten Huijsmans.

 

Vandaag met J.Rockx en Toon ( Comb) Oomen op hokbezoek geweest bij Maarten Huijsmans, normaal doen we 1 maal in de winter een tophok bezoeken..We waren pas bij Gebr Scheele geweest en konden deze kans bij Maarten niet laten liggen  En ja we wilden ook bij Maarten wel is zien met wat voor duiven hij dit klaar speelt. En ja daar zit toch gelijk al wel de bevestiging , als je zo speelt zijn het geen gewone maar bijzondere. Hebben heel wat toppers in onze handen gehad en ja best wel jaloers , wat een duiven. Over de hokken zelf het zijn hokken met flinke rennen er naast.De vliegkooien gewoon vrij simpel  wel degelijk en het voelde op deze frisse dag aangenaam aan op het hok. Maarten vindt een strenge selectie de weg naar succes als het er in zit natuurlijk. En dat is ook meestal de manier om op niveau te blijven. We hebben Miss Universe ook nog bekeken en wat straalt deze duif nog een vitaliteit uit. Zelf een goei geweest , maar wat hier allemaal al uit is gekomen……(.zie de fotocollage) .Vele toppers in onze handen mogen houden en bekijken. Hiernaar nog wat melken met een heerlijke bak koffie en met heel de Familie Huijsmans kennis gemaakt. Hierdoor weer zin in 2018 en we kunnen bijna niet wachten…..Deze passie zien en meemaken gun je iedereen en geeft mij extra drive om ook in de toekomst te blijven presteren. Het was een aangename middag bedankt Maarten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hokbezoek bij Gebr Scheele Terneuzen.

 

Vandaag afgereisd naar Terneuzen waar we een bezoek brachten aan het  superhok Gebr Scheele. M.Rommers had mij de weg uitgelegd via de pont , helaas Tiny het is een tunnel tegenwoordig.Waren op tijd vertrokken zodat we er zeker op tijd zouden zijn. Jaap was nog bezig bij de vasthouders met schoonmaken. De duiven vlogen bijna allemaal gewoon uit , ook maakte ze gretig gebruik van de badjes. De hokken zijn gewoon degelijk ingericht , niet te veel poespas en van buiten gewoon kooien met rennen ervoor. Meer heeft een goede duif niet nodig. We gingen op tijd een lekkere warme bak koffie nuttigen was zeker aangenaam bij deze temperatuur. Hebben over vele zaken onze gedachtes uitgewisseld  en kwamen vaak wel op onze bekenden wegen terug uit. Vooral hou het simpel en selecteer de mand liegt niet. Geen moeilijke theorie vliegen en zo je selectie volgen , heeft deze Gebr Scheele geen windeieren gelegd. Adriaan en Jaap zijn 2 fijne melkers om mee te melken over de duivensport. Naar de koffie hebben we de toppers in onze handen gehad , en ja dan lijkt de wereld ongelijk verdeeld (grapje) . Waren geweldige duiven nog een beetje het oude soort met die forse neuzen en flinke oogranden ( grote complete duiven die alles aankunnen ). Ook nog Sinterklaas ( Jaap) ontmoet voordat we weer naar Brabant reden. Bedankt Gebr Scheele .  John, John en Toon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hieronder nog wat reportage,s van de Gebr Scheele

Website Gebr Scheele

Gebr Scheele in gesprek met Ad Schaerlaeckens

Gebr. Scheele (Terneuzen, NL) beleven een superjaar 2017

 

 

 

Hokbezoek bij Jan & Dirk van Echelpoel uit Oud Turnhout.

 

Vanmorgen om 09:00 vertrokken om samen met J.Rockx bij een Belgische liefhebber die op Quievrain en Noyon zeer fraaie uitslagen bij mekaar vliegt. Vooral J.Rockx houdt veel sterk spelende hokken goed in de gaten  en probeert er dan een bonnetje van te bemachtigen. Zo ook bij  Jan & Dirk Echelpoel uit Oud Turnhout. We kwamen langst het ouderlijk huis binnen en toen we de tuin inliepen leek de tijd te hebben stilgestaan vanaf heel lang geleden. Maar Jan loodste ons via zijn zeer lange tuin naar zoon Dirk . Waar een zeer mooi huis was neergezet voor Dirk en zijn familie , hier bevond zich ook het kweekhok . Hier hebben we wat duiven bekeken en vonden dat er verschillende ( aparte ) bij zaten. Ook op zijn oude vlieghokken veel duiven bekeken en waren echt wel onder de indruk van de breedte in kwaliteit op de hokken. Hier was ook zeer goed te zien waar het om draait , goede duiven . De hokken zijn zeer sobere ouderwetse hokken met geen bijzonder dingen. Dirk is beginnen praten over duiven vanaf arrivé 10:00  t/m vertrek 13:00 , hij is een en al duif . Wat een passie… We werden ook nog getrakteerd op lekkere koeken met koffie , wat een gastvrijheid . Na inwisseling van de bon van J.Rockx teruggekeerd naar Nederland met wat eieren , ik kreeg er 1 cadeau van Dirk. We gaan het zien wat het wordt .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jan & Dirk van Echelpoel  Oud-Turnhout  klik op deze link voor reportage

 

 

Hokbezoek André Roodhooft Pulderbos…

 

Op hokbezoek bij André Roodhooft te Pulderbos dit is dit jaar ( eind 2016 )  ons gezamenlijk bezoek van J.Rockx en Toon Oomen en mij eigen persoontje. We waren op tijd vertrokken op deze grijze mistige ochtend. Konden toch geen duiven opleren…. dus kwam dit mooi uit. Naar een klein uurtje rijden kwamen we aan op deze mooie locatie ( alleen de hoogspanningskabels vonden wij en André minder ). Maar hij woont er zeer aangenaam met zijn metgezel Anette. We werden zeer gastvrij ontvangen door André met Anette . Er was ook speciaal een taartje (gebakken ) voor de melkers uit Holland. Smaakte heerlijk , naar nog wat gemelkt te hebben zijn we op de hokken gaan kijken. Hier veel al wel gelijk op hoe gedreven André in het seizoen start en de jonge dresseert , we hebben hier aandachtig naar zitten luisteren. Daarnaar zijn we in zijn hokken gaan kijken , waar we het een en ander bekeken hebben. Uitleg gehad en gevraagd en ook onze ogen en fotocamera goed de kost gegeven. Hij had 8 hokken voor de jonge , die allemaal hetzelfde waren. Hiernaar ook op zijn vlieghokken gekeken , deze staan vanaf laatste vlucht t/m maart leeg !!!! Zijn vliegers zitten gedurende deze maanden in de rennen aldaar. Dus de vlieghokken staan hier ook maanden leeg en goed gepoetst leeg ( worden niet ontsmet !!! ) , wel wit hij ze met kalk net voor het seizoen. Ook bij de kwekers gekeken en in de handen mogen nemen , er waren voor sommige zeer veel geld geboden. Maar desondanks vertrouwde hij ons deze wel toe om te bekijken. Is altijd super als je de bijzondere duiven in je handen mag nemen. Hiernaar waren we wel weer toe aan een lekker bakske koffie , die weer klaarstond bij binnenkomst. We hadden dit niet beter kunnen treffen. Als je André hoort praten is het net of je zijn stukjes in Duifke Lacht leest. Opvallend waardoor hij al zolang bij de kampioenen is ? Hij heeft een scherp mes , streng selecteren is de snelste en waarschijnlijk de makkelijkste methode om hogerop ( kampioen ) te kunnen komen volgens André en wij denken hier toch ook zo over. Voor de rest is zijn devies maak het niet te moeilijk en geniet van je sport. Ook de problemen met vooral de jonge besproken , verrassend dat hij ook hier zeer verfrissende gedachtes over had. Vroeg opleren was zijn devies en zeker niet te laat mee beginnen. Hij schrok van ons toe we zeiden dat wij pas in Augustus zouden kunnen starten met prijsvluchten voor de jonge. Hij was van mening hoe vroeger hoe beter , je kweekt maar weinig goede. Hij vertelde ook het verhaal over Duitsland met de jonge starten in Augustus . Dat hier ook net zoveel verliezen werden geleden en dat het jaar erop ook vele jaarlingen kwijt. Het was weer een zeer geslaagd bezoek waar wij toch weer extra motivatie uit kunnen putten voor de toekomst. Hieronder volgen nog wat sfeerfoto,s .

andre-roodhooft-001 andre-roodhooft-002 andre-roodhooft-003 andre-roodhooft-004 andre-roodhooft-006 andre-roodhooft-008 andre-roodhooft-009 andre-roodhooft-010 andre-roodhooft-011 andre-roodhooft-014 andre-roodhooft-015 andre-roodhooft-016 andre-roodhooft-017 andre-roodhooft-018 andre-roodhooft-020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mooie reportage over zijn André Roodhooft zijn gedachte (klik op deze link )

 

Hokbezoek bij Kees van Wezel Kaatsheuvel….

 

Vandaag met J.Rockx eindelijk een keer bij Kees van Wezel op hok-bezoek geweest. Daar bedoel ik mee bezoek met zeer veel duiven bekijken , niet echt in zijn hok. Hier heeft Kees een bepaalde gedachte bij die ik zeer goed volg. Geen vreemde op het hok….Maar de duiven die we mochten bekijken vonden wij zeer goed gebouwde duiven , die compleet waren. Niet al te groot eigenlijk de tegenwoordige moderne postduif vinden wij. Zo zitten er duiven van o.a. Henk Lugters, Harrie Kennis, Rens Ververs, Antoon Snoeren, Rene v.d. Velden en Henk van Dongen ik zal er heus wat vergeten helaas . Ook zitten er goede van Kees bij diverse andere tophokken , want zo werkt het wel .Niet bang om wat goeds terug te geven en zo schiet je er vaak beide wat mee op. Kees is een gedreven melker die vooral als doel heeft om zo sterk mogelijk stammetje duiven te creëren. Waar hij volgens ons ook al zeer mee geslaagd is , maar in de duivensport staan de meeste nooit stil … Het is ongelooflijk wat Kees de laatste jaren op de vooral midfond,dagfond en jonge heeft laten zien en dan ook vooral in grootverband. Hij speelt totaal weduwschap en zorgt ervoor dat er wat duiven thuis zitten als ze thuis moeten komen. De duivinnen zitten vooral in een open ren , waar geen trek op staat . De jaarlingen worden rustig gespeeld , meestal nog geen dagfond. Ze zagen er bij ons bezoek zeer strak uit. De hokken zijn gewone simpele hokken , maar het moet een goed hok zijn anders vlieg je niet zo. Je zag aan alles dat Kees een zeer gedreven melker is , kan er heel de dag over praten. En tijdens ons bezoek hebben we wel 10x de laatste duif gezien , die hij ons nog even wilde laten bekijken. Over voer en medicamenten hebben we het niet gehad , want daar draait het in onze ogen niet om. Goede duiven en een goed hok , dan ben je er al ver. Als je dan zelf ook nog goed in orde bent dan is het afwachten of je supervorm krijgt, anders speel je gewoon goed en met supervorm lijkt er niks tegen te doen voor de concurrenten. Je moet natuurlijk heus wel hier en daar wat geluk hebben , maar ook hier wat doen ze er veel voor met passie… Vond het een zeer geslaagd bezoek en weet zeker dat we de komende jaren nog veel van Kees van Wezel horen…. De kampioen van o.a  “t Hoekske “.

kaatsheuvel-008 kaatsheuvel-009 kaatsheuvel-010hok_kees_van_wezel

 

 

 

 

Bij vertrek zagen we ook nog Kees zijn beroep ( inmiddels gepensioneerd )  Orthopedische schoenstikker  , ook toen Kees hierover begon te vertellen spatte er zijn passie vanaf.

kaatsheuvel-011 kaatsheuvel-012 kaatsheuvel-013

 

 

 

 

Reportage op Pipa van Kees van Wezel ( klik hier )

 

 

Hokbezoek bij Ad van Loon Halsteren.

 

Afgelopen vrijdag ben ik samen met J.Rockx op het in ons ogen het beste Hok oude duiven in B2000 2016 geweest. Ad staat op alle 3 de categorieën er super goed bij. Op de Vitesse 3e Hokkampioen , midfond was hij 1e Hokkampioen en op de dagfond 5e Hokkampioen. Dus waren wij zeer geïnteresseerd hoe hij gesteld was . Nou het was geen verrassing dat Ad zeer goed gesteld is , de duiven straalde een vitaliteit (gezondheid) uit. Over het soort kon hij vertellen dat hij in 2009 bij Gebr Scheele wat jongen had aangeschaft , heeft dit een paar jaar herhaald. Had er ook wat pech mee en toen heeft de Fam Scheele hem toch nog goed geholpen. Ad is een melker die we graag zien , geen smoesjes de mand liegt niet. Hij heeft dit jaar wel op duiven gebied een super jaar . Had het wel zwaar afgelopen jaar naar het plotseling overlijden van zijn vrouw. Maar heeft toch zo goed en zo kwaad als het ging zeer goed de draad weer opgepakt. Respect hiervoor Ad. De duiven zien er op zicht zeer strak uit , en die we in ons handen kregen waren we toch zeer van onder de indruk . Hebben met Ad nog wat kunnen regelen , zodat we er misschien alle 3 er wel beter van worden. Zo zie je maar , je hoeft ze niet ver weg te halen. Kijk bij jou in de buurt naar de mannen die excelleren en probeer daar wat te bemachtigen. We vonden het een zeer geslaagd bezoek en zien hem bij B2000 wel op het podium waar hij niet zomaar vanaf komt…….

20160812_113507 20160812_111803

 

 

 

 

Hokbezoek bij Comb Verbree Putten

 

Vandaag 18-02-2015 eindelijk op hokbezoek bij Comb Verbree Putten , deze vader en zoon combinatie is al bijna heel hun carriere Nederlandse top. We zijn afgereisd met 3 fanatieke melkers , die de laatste jaren zeer goed met mekaar overweg kunnen. Dus konden wij J.Rockx Zegge ,Comb Oomen en mezelf deze dag weer volop genieten van deze geweldige hobby duivensport. En het blijkt maar weer dat ook de tophokken graag de (gewone) man verder helpen op hun weg naar succes(meer). Sta er toch weer iedere keer van te kijken wat deze toppers ervoor over hebben , gewoon met baan er alles voor doen zover mogelijk in hun bereik. Het voordeel is wel dat de landelijke tophokken toch zeer goed met elkander in contact staan , en zodra er iets gebeurd in de duivensport zei dit gelijk te weten komen. En dat zij je gewoon van advies voorzien , als je het maar vraagt !!! En gewoon netjes blijven en vooral respect voor deze tophokken opbrengen , zij doen er werkelijk alles voor. Proberen ook alles en leren zo ook van eigen fouten , ja fouten maken kampioenen ook alleen veel minder dan de gewone man. Op medisch gebied toch wel vermelden zo minimaal mogelijk , Dr Marrién komt hier in het seizoen 1x per 6 weken op hokbezoek. Heb zelf ook 100% vertrouwen in Dr Marrien maar het is niet de enigste fijne duivendokter , maar volgens mij wel een speciale. Veel tips opgedaan en ideen we zullen het gaan zien ,bedankt Co voor deze mooie duivendag.

Co Verbree 032 Co Verbree 054 Co Verbree 049 Co Verbree 047 Co Verbree 019 Co Verbree 007

 

 

 

 

Links naar artikelen Comb Verbree

 

 

Reacties zijn gesloten.