Mooie afsluiting seizoen………

Gisteren stonden de laatste 2 vluchten van het seizoen op het programma. Pt St Maxence voor de natour en Chateaudun voor de jongen. Had er op beide goede hoop op , ook al zou het weer niet meezitten. Had nog 1 extra doel dit weekend om op beide vluchten top 10 te spelen in de RCC. En mooi dat dit ook lukte zodat ik het afgelopen jaar op iedere vlucht waarop ik heb deelgenomen in de top  10 RCC heb gespeeld. Totaal 62 top 10 noteringen  met 6 overwinningen in de RCC. Op Pt St Maxence natour werd het 7e,11e,12e,23e,27e,30e…….tegen 647 duiven. Speel er 11 v/d 14 gezette duiven in de prijzen. De overwinning ging naar de in vorm zijnde S.Bals , gefeliciteerd Stef. Ook zijn maat Maarten Huijsmans gaf weer flink gas in zijn rayon met de zoveelste overwinning in zijn carrière. Ook jij weer gefeliciteerd Maarten.Ook knap van Comb v/d Akker-Heeren  met zijn overwinning over heel B2000 met deze wind.

En dan de laatste mooie favoriete categorie jonge duiven. Het werd een iets wat lastige vlucht met een wat traag verloop vond ik. Maar de overwinningen waren natuurlijk wel voor de mannen in vorm. In de RCC werd het een strijd tussen musketiers , het was nu J.Rockx die de andere nipt voor bleef. ik speelde o.a 2e,3e,5e,8e,10e,11e,12e,14e,15e,16e,18e…….tegen 301 duiven. Speel er 25 v/d 35 in de prijzen  Maar de absolute man in vorm Comb Oomen ( 3e Musketier) was iedereen te snel af in het Rayon o.a 1e,2e en de 5e man man wat een vroege duiven speelt Toon dit jaar. Mooie referentie dat zowel zijn 1e en 2e ook het v Dongen soort goed vertegenwoordigt was. Gefeliciteerd Toon ook namens Willem Beute ( M.Rommers). Die wel een heel goed plan had afgelopen week , hij zei tegen mij we gaan Toontje kopiëren met waar hij lapt. Hij wist dat Toon ze wel is op de inkorfdag loste in Meer , dus ik met Tiny daar naar toe. Hoe mooi was het dat toen we stonden te lossen Toon er net aan kwam rijden. Tiny zei dat is wel toevallig dat jij hier ook lost ( hij had dit uit betrouwbare bron gehoord) maar dat terzijde. Het viel wel op dat Tiny gelijk in de manden ging kijken wat er allemaal in zat , hij dacht oude……

Frans Maas Wagenberg stuurde nog een mooie referentie van afgelopen Melun 04-09-2021 . Hij speelde in B2000 tegen 4369 duiven de 27e met een kleinzoon van “Gertje “.

 

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.