Nieuws

Terug bij af……….!!!!!

Dit is weer is hoe duivensport kan verlopen. Al 3 weken komen de duivinnen geweldig , gisteren helaas zeer matig en mijn 2 beste van dit jaar achter. Het voelt als een K.O maar we moeten verder. Jammer dat we in B2000 niet met de tijd meegaan , daar bedoel ik mee bv anticiperen op het weer. Je kon het op je klompen aanvoelen dat we geen mooie vluchten zouden krijgen zaterdag zeker en zondag was nog een twijfel geval. Maar voor een vrijdag lossing kon het geen mooier weer zijn. Helaas een gemiste kans zou ik zeggen , dit hoort juist bij een moderne duivensport…..flexibel en de duiven daar draait het om. Niet over Jantje en Pietje die wel of niet wil….en een IWB die zelfs adviseert om niet te lossen op zaterdag……Maar zover mijn lichte frustratie. Dan bij deze mijn felicitaties aan C.Leijtens die met de 1e RCC er vandoor gaat. Ook Hok Huijsmans ging er in de Kleine Westhoek met de overwinning vandoor. En dan de 2 hokken waar het weer de vorm niet kan drukken  A v Loon Halsteren met de 1e in de ZUF  Rayon 1  gefeliciteerd mannen. Hier mijn eigen uitslag ik speel 6e,14e,35e,47e……tegen 1485 duiven . Speel er 19 in v/d 45 gezette duiven. Mis helaas nog 3 duivinnen o.a 1e en 2e get  en er ontbreekt ook nog 1 doffer. Dus al met al een ……..minder weekend op duivengebied.

Referentie

 

 

 

 

3e vlucht …komt er lijn in

Vlucht 3 is geweest het was een mooi vluchtje , waarvan de meeste redelijk vlot naar huis kwamen. Hier waren ze naar een half uur allemaal thuis. Dat zegt meestal genoeg over de vlucht , niet te moeilijk. Maar je moet er maar bij zijn zullen we zeggen. In de RCC was het P.Wezenbeek die met de overwinning aan de haal ging. Dit was ook het hok waar ze het beste kwamen de afgelopen 2 weken. Ik speelde zelf de 7e,9e,13e,16e,22e,25e,32e,35e,46e,47e……….tegen 1477 duiven in de RCC. Had er 45 mee waarvan er 31 in de prijzen speelden. In het rayon was het D.Gommers uit Achtmaal die er met de overwinning vandoor ging. Gefeliciteerd Dré jammer dat hij volgend jaar naar een andere afdeling verhuisd. En dan Hok Huijsmans zeer knap om in het rayon 1 ( ZUF) zo vroeg te pakken , met die wind. Gefeliciteerd Maarten. Hier op eigen hok zijn de doffers nog niet op hun best , hoop ook dat deze in de komende weken de vorm gaan krijgen ( cq pakken ). Dan zal het warmer moeten worden anders zal het niet meevallen.

 

B2000 we hebben mekaar nodig………….

 

Afgelopen weekend een mooie vlucht gehad , er waren er bijna 19.000 weg. Nu zie ik vandaag op de vlucht waren er maar 12.231 gezet !!! Nu snap ik waarom er moeilijk super duiven zitten in B2000. Als er bij ons 7000 voor jan doedel meegaan en in andere afdelingen wel bij de vliegduiven alles wordt opgenomen snap ik het ook wel ……jammer. We hebben mekaar nodig wees solidair !!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het moet er achter zitten……1e RCC Peronne

 

Zoals al vaker gezegd als het er in zit kan het eruit komen. Gelukkig afgelopen zaterdag mee mogen maken de jaarlingduivin     ” Joke ”  NL20-2030787v vloog de 1e RCC. Zij komt uit 1 van de beste doffers van Comb Oomen  “827  x duivin uit ( Olympic Dylan x 236 Hok Huijsmans ) . Dus het zat erin zullen we maar zeggen. In de RCC werd het 1e,3e,17e,38e,49e50e………..tegen 1454 duiven. Ik speel er 32 in v/d 45. De melker in vorm P.Wezenbeek zat kort achter me gelukkig nog net achter !!!  Ook duivenmaat C.P.M v/d Broek uit Achtmaal gaf iedereen in W & O het naar kijken met zijn 1e get ( vakman ). Maar de absolute uitblinker komt toch weer uit Hoeven  Embregts/Theunis  , hij pakt het hele podium tegen meer dan 18.000 duiven. Man man wat een artiest al jaren en jaren . Gefeliciteerd Peter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ene week vroeg en dan vermist….

Ja dat is ook duivensport gisteren een klein lapvluchtje ingelast , en ja hoor 1 achter net de talentvolle doffer uit ” Tom “.  Afgelopen week speelde deze doffer een 2e RCC , nu niet meer aanwezig ( had vorig jaar als jong ook al een 4e en een 10e RCC gespeeld). Opvallend was dat de doffers bij het lossen een kijk hoog gingen terwijl het noorden wind was , vermoedelijk ook hier wat roofvogels !!! Zeker toen er een tijdje later laag op dezelfde losplaats ook een kleiner kladje overkwam waarvan ik dacht dat deze van ons waren..Ik hoorde van Debby bij thuiskomst ook dat er een klein roofvogeltje achter de duiven zat. Helaas wordt dit volgens mij het grootste probleem voor de duivensport….

 

 

Reacties zijn gesloten.