Nieuws

Van zulke dromen we……” Gertje “

Zag hem mooi op zijn nest zitten en ja dan kun je weer wegdromen , wat een duif. Hoop er nog lang plezier van te hebben. Vorig jaar een jaarling hieruit o.a 1e,2e,3e RCC gespeeld. Heb er ook al een duifkampioen RCC uit , dus wat erin zit kan eruit komen. Hoop het…..

 

 

 

 

 

Verloop kweek….

Vandaag de eerste jongen eraf gezet , er blijft er 1 bij de doffer  tot ze vlug zijn. De meeste duivinnen zaten weer tegen de leg aan , ik wil normaal niet dat de vliegduiven voor een 2e keer op eieren komen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Allround tophokken…..en dat al zolang

Vandaag de tijd genomen om bij Pipa is te kijken en lezen over 2 tophokken en dat al vele jaren.  Altijd leuk om te lezen hoe en wat er bij zulke melkers speelt. Ben zelf al meerdere keren bij Gebr Scheele geweest en altijd onder de indruk van de toppers. Ook in Hoeven bij Embregts-Theunis zitten al jaren supers van jongen t/m dagfond bijna niet te kloppen.

Bekijk hier reportage op Pipa  

 

 

 

Bekijk hier reportage op Pipa

 

 

 

Verloop kweek …

 

Ja ook hier loopt het nooit 100% zoals ik het wil , maar dat hoort bij het duivenmelken zullen we maar denken. De jongen komen goed op en de vermeerderaars zitten op eieren .

 

 

 

 

 

 

 

 

Eerste jongen op komst…

Half in de week zullen de meeste eieren uitvallen. De verlegde koppels hebben alle opnieuw gelegd. Afgelopen weekend weer de duiven een keer los gehad , het duurde geen 2 min en ik zag een aanval van de kromsnavel. Zag deze in mijn klad stormen , door veel kabaal te maken kon ik deze aanval laten mislukken. Hij of zij kon deze keer er geen pakken. Was er al wel bang voor , maar het was zo mooi weer. Ben op deze manier vorig jaar  ” Max ” 1e NPO kwijtgeraakt. Vrees dat dit fenomeen alleen maar erger wordt…. Voor de rest blij met mijn hobby , tenminste wat te doen overdag ( als ik vrij ben )

 

 

 

 

 

 

Verleggen en weer door…..

Vandaag de koppels verlegd die ik wilde verleggen , het waren er 16. 11 koppels brengen hun eieren zelf groot en de rest 16 koppels opnieuw. Op het zicht waren de eieren bevrucht , de rest is afwachten. Als er een paar toppertjes bij zouden zitten ben ik spekkoper……toch.

Op de site GPS-Auctions staat mijn enigste geschonken bon voor dit jaar. BON 

Bon nr: 21          Bonnenverkoop Podium der Grootmeesters Part 1 t/m 18-01 19.30 uur

 

 

 

Ook even ontspannen……

Hier verloopt de kweek voor alsnog naar tevredenheid, er hebben er 44/45 gelegd. Nog 1 laat duivinnentje moet leggen, maar zal ook wel goed komen. Eind van de week maar wat koppels verleggen , anders wordt het te gek….!!  Nu gelijk de duiven maar een bad gegeven , vroegen erom. Had ze de laatste dagen geen bad gegeven , leggen afleggen en vorst. Dacht wacht maar even , maar een duif wilt gewoon op tijd in bad.

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.