Nieuws

Dat is duivensport……

 

Afgelopen seizoen startte Cor van den Broek geweldig met zijn oude , helaas daarnaar wat moeilijke vluchten en verliezen. Dan maar met de jongen dacht Cor , helaas ook zat hij bij de vele gedupeerde van  Quieverain Jong meer dan 50 % kwijt…..Dan is het moeilijk om er positief in te blijven staan. Maar dan hoe mooi kan het dan weer zijn dat je de beste prestatie op de vitesse van de maand mei bent in heel Nederland in het sportblad De Duif. Om jaloers op te worden…proficiat Cor en probeer er toch nog wat van te genieten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gezocht chauffeurs en handjes……

 

Bent u of weet u iemand die af en toe wil invallen als vrachtwagenchauffeur , het gaat dan vooral om de dagen donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag. Zijn op zoek naar chauffeurs die met duiven op pad willen richting België, Frankrijk  voor onze mooie organisatie B2000. Ook als u iets zou kunnen betekenen in onze organisatie om te helpen organiseren bent u van harte welkom..Schroom niet neem contact op.

B2000.NL

Secretariaat
A. de Rooij
Rembrandstraat 20
4625 CC Bergen op Zoom
0164-259579

Vervoerscentrum
Gastelsebaan 21-A
4715 TB Rucphen

Loodsbeheerder
A. Swagemakers
06-53717134

 

Toontje …..Teletekst wederom voor de 4x dit jaar

Bij deze een foto van de winnaar in Rayon 2   Chateauroux  Comb Oomen met de NL19-3919242 , helaas had het Spoor der Kampioenen geen interesse om deze te plaatsen……

 

 

 

 

 

 

 

Bij deze een foto van de winnaar in Rayon 2  Issoudun  Comb Oomen met de NL20-2008694V , helaas had het Spoor der Kampioenen geen interesse om deze te plaatsen….

 

 

 

 

 

 

 

Hier de galerij die bijna te klein word wederom in 2021 4x teletekst ……..knap Toon gewoon doorgaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Referenties ………het kan niet op

Was het bij de vorige dagfondvlucht Nationaal Issoudun al gek met 2 referenties in de nationale top 10 uitslag met zelfs een sectoroverwinning in sector 2. Nu was het weer in sector 2 waar Comb v Leeuwen wederom 2 duivin in de top 10 speelt . Ja u raadt het al beide duivinnen komen uit een doffer die hij als bon bij mij bemachtigd had. Het werd de 4e NPO en 6e NPO  Chateauroux  6068 duiven. Nationaal in sector 2 was het 5e en 7e Nationaal Chateauroux Sector 2 tegen 7962 duiven. Gefeliciteerd Evert en familie…. Deze vader heeft het van geen vreemde o.a moeder is nestligger ” Olympic Dylan ” 2e Olympiade duif Dagfond. Zij was zelf ook een zeer goede vliegster.

 

 

 

 

 

Oude weer extra dag in de mand………..

Het oude duivenseizoen wilt dit jaar niet lopen , afgelopen weekend voor de zoveelste x een dagje extra in de mand. De overnachtspelers zullen zeggen maakt niet uit. Helaas zijn onze duiven toch iets anders… Nu hoorde we zondagmorgen dat de duiven terug kwamen naar Chateauroux , helaas niet een dag eerder beslist anders hadden ze er gewoon een paar uur eerder gelost kunnen worden !!! Maar ja het is zo en het is dan voor iedereen hetzelfde. Het werd een zeer moeizame vlucht met soms veel tussenpozen , ze waren dezelfde dag niet af. Maar gelukkig kwamen er vele de andere dag nog na. Hier mis ik er nog 1 van de 20. Helaas is er wel een top duivin thuis gekomen met een geplette vaste voetring die haar poot afknelde. Deze was ook al vrij donker van kleur toen ik de ring wat probeerde te ontzetten. Helaas vandaag de ring moeten laten verwijderen bij de Weerd. Gelijk zijn pootje naar laten kijken , Henk vond het niet er goed uitzien en adviseerde haar apart te zetten en hopen dat de doorbloeding weer doorzet. Deze duivin speelde vorig jaar 1e RCC Montlucon…Ook hier loopt het niet altijd op rolletjes zie je wel…Nu in de CC was het Musketier John Rockx die voor de 2x oprij met de overwinning op een dagfondvlucht vandoor ging. Gefeliciteerd John zulke vluchten winnen is geen flauwekul. De overwinning in het Rayon was voor een andere musketier Toontje (teletext) Oomen uit Sprundel met zijn geweldige vale ( 100 % J.Rockx) , ook jij gefeliciteerd Toon. Dan maar mijn eigen uitslag , begin met de 9e,10e,21e,38e…tegen 283 duiven. Speel er 7 in v/d 20 gezette duiven. Dan toch nog wel zeer trots op 9e Hokkampioen onaangewezen dagfond B2000 en 7e Hokkampioen aangewezen B2000 dagfond. Ook 6e Duifkampioen B2000 is voor mijn “Tom ” ook 100 % J.Rockx. Dan duivenmaat Comb Oomen op zijn geliefde spel  3e Hokkampioen onaangewezen en 4e aangewezen B2000 Dagfond. Gefeliciteerd Toon. A v Loon staat er ook weer goed bij net zoals Embregts Theunis en de Comb in vorm Comb Heeren met een superuitslag op Chateauroux gouden duif waardig……ook jullie en de rest gefeliciteerd. Hieronder het super vaaltje van Comb Oomen……als je de afstamming kent…geen toeval.

 

 

 

 

 

Even het duivenweekend verwerken……

 

Ja zo voelt het , was weer een lang slopend k….t weekend voor veel melkers. Er waren natuurlijk ook van die melkers die gewoon goed tot super goed blijven presteren. Helaas is de ervaring vroeg of laat krijg je in de duivensport met flinke tegenslagen te verwerken o.a grote verliezen jongen , ziektes jongen duiven , slechte verlopen vluchten en het ergste zeer goede duiven verspelen. Maar naar regen komt …….zonneschijn hopen we dan maar weer. En als je denkt het is alleen bij mij , nee iedereen krijgt hier mee te dealen. Maar ik begrijp heel goed dat bv de vluchten afgelopen weekend van de jongen duiven. Er weer wel zoveel zijn achter gebleven dat sommige melkers denken om er de brui aan te geven. Wat ik zeer betreur…..hou vol geef de moed niet op. We hebben mekaar nodig in deze soms super mooie sport , maar ook vaak harde sport. Dan nu eerst maar de vlucht voor de jongen van afgelopen weekend. Deze werd wel vervlogen maar telde in onze CC nergens voor. Het was wel gelijk een vlucht van meer dan 135 km met een noorden wind. Normaal geen schrik van maar dit jaar loopt alles anders en moeilijker…waarom ? Ik leer ze zelf meestal goed op , verschillende keren 1 voor 1 of 2. Maar ook gooi ik ze dan meestal gelijk op de 1e prijsvlucht. Dus had er 65 ingemand voor Quiverain , het werd een lastige moeizame vlucht voor de meeste. De overwinning in de CC ging naar de zeer vriendelijke , knappe Belgische duivenmelker Hans Koreman. Gefeliciteerd Hans……En dan in het rayon zag je gelijk wie met jongen duiven aparte dingen kan doen Peter Theunis begon maar weer is met 1 t/m 4 tegen 4678 duiven….Gefeliciteerd Peter. Hier viel het ook nog wel mee in de CC werd het  6e,10e,12e,16e,17e,18e……tegen 1042 duiven . Speel er 28 in v/d 65 gezette duiven , mis er 8 op het appél.

 

 

 

 

 

Nog 1 week volhouden…….!!! Laatste vlucht oude

Ja zo voelt het naar zo lastig moeilijk jaar voor de oude duiven. Voor de verandering was het B2000 die op advies van het IWB uitweek naar een vrijdag lossing. Niet ideaal voor sommige die ze gevoerd hadden voor een lastig weekend met misschien wel een zondaglossing. Maar toch een goede beslissing in mijn ogen , hadden afgelopen seizoen dit wel vaker moeten doen ipv 3 nachten mand. Nu de vlucht Melun in de CC was het Stef Bals die toch wel weer liet zien waarom hij samen met zijn maat Maarten nationale top zijn. Beide gingen er in hun CC met de overwinning vandoor , Maarten zelfs in zijn Rayon. Niet voor niets is Maarten dan ook 1e Hokkampioen aangewezen B2ooo midfond. Onaangewezen werd hij 2e. Hier ging A v Loon met de titel ervandoor 1e Hokkampioen onaangewezen midfond , gefeliciteerd Ad , Maarten en Stef. In B2000 was het Comb Heeren die iedereen het naar kijken gaf , gefeliciteerd Piet & Toos. Ook Peter Theunis en K.Verhees stonden erbij met een zoveelste top 10 NPO notering niet voor niets staan zij bij de kampioen B2000. Gefeliciteerd mannen zag trouwens wel een goed stuk op Theunis zijn website ivm oude en jongen vluchten voor de toekomst. Ik zou zeggen denk er is over naar en probeer het is een paar jaar uit . Met de rest van Nederland NPO hoef je geen rekening te houden, die doen toch alle hun eigen zin. Hier de link….  

Nu nog even mijn eigen prestatie in de RCC tegen 362 duiven begin ik met de 3e,14e,30e,32e……speel er 8 v/d 16 in de prijzen. Door deze prestaties op de midfond toch mooi 7e Hokkampioen onaangewezen midfond geworden. Ook clubgenoot Peter Wezenbeek eindigde naar zijn geweldig seizoen als 5e Hokkampioen midfond B2000 aangewezen

Ook weer een zeer mooie referentie P v Bragt  werd 1e Duifkampioen B2000 midfond met een 50 % v Dongen duif. Gefeliciteerd Patrick ik hoop dat dit jou dramatische laatste 2 weken met jongen wat verzacht !!!!! Topprestatie door een topmelker…..

 

 

 

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.