2014.

31-12-2014

 

Bij deze nog wat sfeerfoto,s van de prijsuitreiking (13-12-2014) bij Pv de Luchtklievers Roosendaal , let vooral op hoe de “Roosendaalse Beute ” diep over de duivensport naar denkt. Het was een zeer gezellige duivenavond , met gelukkig ook veel melkers van andere verenigingen. We hebben mekaar nodig !!!!

 

Wilt u nog meer foto,s bekijken van Pv de Luchtklievers Roosendaal klik op de link 1955

28-12-2014

 

Vandaag nog is een keer naar Dr Marrien in Kaatsheuvel geweest , wilde toch voor de kweek even laten controleren hoe ze erop stonden. Het vertek uit beide plaatsen was niet zo snel ,waren we duiven hadden we geen prijs gespeeld. We konden beide keren niet op de weg komen , het was te glad. Maar toch door de concurrentie geholpen , ze wilde wel van ons af. Het zag er goed uit zei Dr Marrien , nog even wat mineralen en conditiepoeder meegenomen. Opvallend dat je landelijk veel topspelers op vooral verdere vluchten deze producten zie gebruiken. Kwam een speler tegen die van het jaar op zijn eigen gaat beginnen, het was er een van de Gebr v Bragt , Patrick die de laatste jaren regelmatig zeer mooie uitslagen maken. Hij herkende mij want ik zit ook wel is op facebook waar vooral “de Roosendaalse Beute” M.Rommers vele volgers heeft . Nog even wat gemelkt en hem succes gewenst . Ook werden we weer zeer goed verzorg door de te vroeg gestopte duivenmelker Henk Lugters. Nog een tip de KPV Kaatsheuvel organiseert 23-01-2015 een zeer interessante duivenforum met o.a :H v Doorn , Nico-Jan koenders , Dr Boskamp . Dus wil je hier meer over lezen klik op de volgende link :

http://www.kpvhome.nl/

Henk Lugters:

 

Afgelopen weken hier en daar wat duiven bekeken , vond het wel apart dat er in de buurt toch enkele bloedverwanten van Nationale topduiven zaten. En het waren nog zeer goed op het oog en gebouwde duiven , verwacht hier wel flinke tegenstand van de komende jaren. Ook wederom als andere jaren zeer veel kritiek gehoord op het te voeren beleid voor de duivensport. En dan vooral het opdringen van allerlei rare en in mijn ogen geen goede veranderingen bv vliegprogramma waar de meeste melkers niet achter staan , het te makkelijk aansluiten over standpunten die niet van de melkers zelf komen. Bijvoorbeeld het verplicht stellen om in de RCC bv 1 op 3 te gaan vliegen , heeft niks met de sport te bevorderen te maken in mijn opinie. Ook het aannemen van Belgische melkers op een democratische manier wel of niet aannemen . Ieder samenspel mag toch zelf bepalen of ze aangenomen worden of niet. Ik zelf ben niet tegen de komst van de 3 aangemelde liefhebbers uit Essen , maar vindt dat het volgens de juiste regels RCC hoort te gebeuren , stemming door alle verenigingen in de RCC. In de notulen RCC 04-11-2014 werd vermeld dat we ze niet kunnen weigeren , en dit is niet waar ( informatie NPO ) . Dus daarom kaarten ik het aan !

11-12-2014

Ook zelf moet je (Top) spelers uitnodigen om is rond te kijken . Vandaag eerst wat duivenfoto,s laten maken door R.Borneman . Mocht er 2 laten fotograferen en maakte er dankbaar gebruik van. In plaats van bekers in de club vindt ik dit een mooi alternatief. Was gezellig en met de “Roosendaalse Beute “in huis weet je dat er nooit een stilte valt , hoop wel dat de rest het heeft kunnen verwerken.. En daarna in de middag met J.Rockx een paar duiven bekeken ( het waren er wel 90stuks). Waren het over veel dingen wel eens , maar de echte verraden zich op zicht of in de hand zelf. John bracht ook een zeer mooie duivin uit zijn superduif ” de Jan “NL10-1811762 ( 2x Teletext op de Dagfond ) mee om uit te kweken. Ja ik heb hem ook een duivin meegegeven waaruit hij mocht kweken. Namelijk de moeder van de “Ramos” NL10-1804037 1e Duifkampioen Dagfond RCC 2014. Ja zo kan het ook…. Ook een kritisch puntje ze moeten een druppeltje voor de luis hebben , merkte J.Rockx terecht op.

29-11-2014

Vandaag nog is de duiven bekeken en nagedacht , en staat de koppeldatum definitief vast op 05-01-2015. Denk dat dit voor mij een mooie datum is , 06-12-2014 komt te vroeg en ze staan er goed op. Maar in Januari staat alles er nog beter op , vooral de jonge moeten veelal de laatste pen nog gooien en iets strakker in de nekken worden vindt ik. Hoor hier en daar dat ze toch wel in December willen starten met kweken. Het weer werkt tot nu fantastisch mee , al wil ik toch ook wel vorst hebben . Vooral voor het ongedierte. Wens alle starters veel succes……

25-11-2014

Vandaag kwamen er verschillende ( topspelers) in mijn optiek ,de duiven bekijken hoe ze erbij staan. Comb Oomen , C.Maas en M.Rommers allias “De Roosendaalse Beute” hebben verschillende duiven bekeken , helaas hoorde ik niet alles wat M.Rommers zei (hij is geen verader). Het was leuk ,gezellig en altijd leerzaam om verschillende meningen en inzichten te bespreken. De duiven stonden er goed op en de jonge waren er ook ver doorheen staan op 1 a 2 pennen.

22-11-2014

Vandaag nog even bij een kweekhok in de buurt geweest (Zegge), het druipt er vanaf vindt ik. En de echte zijn ook al vele generaties vererfd en nog steeds goed , zo wil je het hebben natuurlijk. Had wel gezien dat de beste dagfondduif ( zeker in de RCC ) van de afgelopen jaren ook op de kweek zat. Voor vele een geruststelling , helaas er komt ook al een B2000 overwinnaar uit. Dus daar zijn we nog niet vanaf , het zag er goed uit en over een paar weken gaat ook daar de kweek beginnen. Mocht een duivin uit deze topduif bekijken en ja ik mag haar lenen voor de kweek. De duiven zien er altijd perfect uit bij de compagnon van John de heer Kriesels. Op de foto ook een kweekduivin van John , die er super bijzat.

31-10-2014

Afgelopen periode weer overdacht .Dit resulteert in 2015 dat er weer serieus aan alle programmavluchten word deelgenomen. Laatste 2 jr echt alleen voor de dagfond gegaan , dit is in de RCC zeker gelukt 2x Hokkampioen en duifkampioen in de RCC op de dagfond is toch geen flauwekul. Maar zoals wel vaker moet alles meewerken goede duiven , vorm ,weer. Nu is het gevaarlijk om alleen op deze categorie te blijven focussen , de ene keer worden er vluchten afgelast (te warm) en de andere keer gaat hij wel door met bijna onverklaarbare aankomsten. Je moet er wel voldoening uit kunnen halen vindt ikzelf. Afgelopen jaren ook wel is vluchten overgeslagen om de duiven optimaal voor te bereiden op de dagfond. Viel wel meestal goed uit helaas sta je dan bij de andere categorieën er niet meer bij. En ja ik wil toch ook wel bij de kampioenen zijn , maar eerlijk gezegd overwinningen en duifkampioenen tellen voor mij zwaarder.Nog een kleine opsomming afgelopen jaar:

50% prijs in de RCC (49,36% om precies te zijn)
4 x een 1e RCC in 2014 het totaal staat nu op 35 overwinningen in de RCC
1e RCC Feluy
1e RCC Roye
1e RCC Gien
1e RCC Creil
1e Hokkampioen Dagfond RCC
1e Duifkampioen Dagfond RCC
4e Hokkampioen Fondjong Rayon 2 (blauwe doffer)
3e Hokkampioen Fondjong RCC
12e Vitesse RCC
19e Midfond RCC
10e Vitesse Jong RCC

26-10-2014

Gisteren op uitnodiging mee geweest naar 1 van de mooiste huldigingen voor Brabantse melkers namelijk B2000 , als je hier bij staat dan heb je een goed seizoen gedraaid zou ik zeggen. Was weer super georganiseerd dit kunnen ze wel bij B2000 , nu ook nog luisteren wat de melkers willen op vlieggebied voor de toekomst!!!. Hoop er volgend jaar zelf ook weer op het podium te staan maar zo denken ze er ook in Zegge ,Roosendaal , Sprundel enz over . Tip kijk ook is of facebook bij M.Rommers naar de huldiging , vooral op zijn geheim (klompen). Hij vertelde mij zelfs bij belangrijke vluchten slaapt ik ermee……

16-10-2014

Vandaag nog even een collega melker (concurrent) bezocht in Sprundel, ze waren goed aan het ruien. Zag wel een speciaal wagentje ,zou dit het geheim zijn ? Misschien wel iets voor de “Roosendaalse Beute “of zou i ze bijna nooit wegbrengen.

16-10-2014

Reactie B2000 op vraag vliegprogramma navluchten.(denk dat 29-08-2015, 15-08-2015 moet zijn)

Jammer dat alle verenigingen komend weekend vergadering hebben ,maar hierover niets of bijna niets weten. Hoort toch beter gecommuniceerd te worden….

Hoi John,

Op onze website onder documenten-vergaderstukken staat het concept vliegprogramma 2015 met daarnaast ook het NPO vliegschema.

Met vriendelijke groet,

Pedro van Kastel

De datum wordt 1 dag verschoven. Navluchten zoals wij die kenden zijn niet meer. Op 11 juli starten de jonge duiven en op 11 juli start het oud naast jong programma voor oude duiven. Pas vanaf 29 augustus zijn er nog een paar aparte kortere jonge duivenvluchten los van het jonge duivenprogramma.

Reacties zijn gesloten.