2015.

Nog even bij duivencollega kijken…

 

Vanmiddag nog even bij duivenmelker C.Fritz wezen kijken. Cor had wat leidingen verlegd i.v.m. met plaatsen vaste trap. Was leuk en Cor vond het interessant om te horen , wat wij ervan vonden . Ik was er met W.Rovers en we hebben wat duiven in handen gehad . Er waren er bij met kwaliteit en er zaten er ook nog wel een paar die we minder vonden (niks) . Maar dat wilde hij toch graag horen onze mening. Dat hebben we gedaan en ik zal komend jaar ook voor hem wat jonge kweken , want zo hou je natuurlijk ook de sport zelf in leven. Gewoon als je gevraagd wordt om een keer te komen kijken en je mening te geven . Daarvan kunnen ze misschien wat opsteken of de drive geven om er tegen aan te gaan.

20151231_150408 20151231_150400

 

 

 

 

 

 

Bijna 2016 wat een drukte……….!!

 

Hier de duiven 28-12-2015 laat in de middag gekoppeld. Het zijn  41 koppels , 12 kwekers en 29 vliegkoppels. Ze zitten zo goed als allemaal gepaard en ook bijna allemaal los . Dit ging toch redelijk goed ook al heb ik het afgelopen week super druk , verbouwing (vaste trap naar zolder ) hiervoor moesten wat leidingen voor verlegd worden. Waarschijnlijk komende week het gat eruit ( zagen ) het is holle steenvloer met beton. Hiernaar kan er een vaste trap geplaatst worden. Dit alles noodzakelijk voor onze gezinsuitbreiding…. Gelukkig wat vrijwilligers gevonden die met de kleinkinderen gingen schaatsen , zodat wij thuis de vele dingen konden doen die we moesten doen. Ook vandaag 2 toppers op de foto laten zetten. J.Rockx had ook nog 2 kleppers gebracht voor op de foto en Hans Koreman (Essen) liet zijn stamdoffer ook vereeuwigen. Het resultaat laat ik volgendjaar op de site zien. Bij deze alvast een gezond en gelukkig 2016 met veel duivenplezier. Met Debby gaat het ook weer wat beter , dus op naar 2016….

20151230_141017 20151230_143258 IMG-20151229-WA0012 Foto,s duiven 004

 

 

 

 

 

 

Kerstgedachte…

 

Vandaag is het 1e kerstdag meestal wel een aparte dag , met familie eten en leuke dingen doen. Hier zullen we het iets rustiger aan doen Debby is nog steeds niet goed hersteld , hoest weer veel en dat put uit. Dus zullen we proberen haar er toch doorheen te loodsen. Met Roxanna , Nicky en Youri moeten we dat toch wel kunnen. Ja het is ook drukker geworden in ons gezin , waar we tegenwoordig met 5 zijn. Hoop voor de toekomst dat we dit gaan volhouden , willen we wel . Nu de duiven hier gaan we komend weekend beginnen aan de kweek. Hoop dat ik genoeg tijd ervoor vrij kan maken , het gezin vergt op dit moment veel (energie). Maar denk dat het met duiven ook wel gaat lukken , loopt iets anders dan anders maar is ook weer spannend hoe dit verloopt. Las gekscherend dat sommige-melkers blij waren met de klimaatsveranderingen. Vooral de winterkwekers . Ik weet niet of ik wel of niet blij moet zijn met deze veranderingen , we hebben hier in het seizoen ook last van. Maar je moet tegenwoordig duiven hebben die zich er niets van aantrekken , dus kweken en veel spelen. Dan is het een stuk makkelijker om te zien welke duiven tegenwoordig geschikt zijn voor het spelletje ( voor sommige topsport…). Gelukkig zijn de omstandigheden voor iedereen de laatste jaren moeilijker , je moet er wel tegen kunnen. Het blijft duivensport waar 1 + 1 niet altijd 2 is !!! Mooi toch die sport.

603253_10151243868351630_958321778_n

 

 

 

 

 

 

 

 

Hopen op wat meer rust..

 

Vandaag nog even met duivenmaat Comb Oomen naar Zondereigen (België) wat duivenbenodigdheden gehaald. Gelijk “Platino” meegenomen bij Toon , deze doffer hebben we samen van Co Verbree gekregen !!! Ja zoiets maken we ook mee , het is een volle broer van 1e NPO Winnaar ” Platino ” zegt niks maar probeer het wel om er iets uit te kweken. Vandaag ook Nicky zijn verjaardag gevierd , nu nog een drukke 1e kerstdag en dan kan de kweek beginnen. Hoop op wat rustiger vaarwater zou goed voor Debby en de rest zijn… Dan kunnen ze 28-12-2015 gekoppeld worden en hoop ik deze dag geluk te hebben !!!

Cadeau 001 PLatino

 

 

 

 

 

Start seizoen 2016…

 

Vandaag met G de Nijs en W.Rovers op controle geweest bij Dr Marien , het was zeer druk in Kaatsheuvel. Was natuurlijk de ideale dag om er langst te gaan. Veel mensen toch deze dagen vrij en als er iets aan de hand zou zijn , dan kun je er nog wat aan doen voor de kweek. Het zag er zeer goed uit zei Dr. Marien maar zo hoort het ook als je bijna wilt gaan kweken toch. Heb besloten om ze de 28e te koppelen alles tegelijk , was eerst van plan de vliegers wat later. Maar omdat ze toch ver klaar zijn zet ik alles tegelijk. Nog lekker wat geouwehoerd met de melkers aanwezig in Kaatsheuvel. En naar 2,5 uur waren we aan de buurt , ja zo druk was het en hij neemt de tijd voor je. Nog wat gedachtes uitgewisseld met Marien ( die samen met G de Nijs ) W Rovers toch weer wilde activeren als melker. Zit er niet in denk ik , maar hij kan o.a bij mij toch wel van de sport blijven genieten en dan weet je het nooit. Hoor dat het bij de (  winter ) kwekers bij de meeste vaneigens gaat. Maar daar zou het weer ook wel veel invloed op hebben , meestal als de duiven eraan toe zijn maakt het weer niks uit.

Alvast de beste wensen en een zeer gelukkig en gezond 2016 met veel duivenplezier……..namens Debby ,John , Youri en de kleinkids Nicky,Roxanna.

Kerst 2015youri

 

 

 

 

 

 

 

Weer een jaartje ouder…

 

Morgen wordt Debby weer een jaartje ouder , blij dat we dit toch weer kunnen vieren.Het ging heel goed , deze week toch weer wat meer hoesten en benauwd. We hebben ook een zeer intensieve 2 weken achter de rug op vele gebied.  Gelijk zullen we ook de verjaardag van Nicky ( pleegkind/kleinzoon) aanstaande maandag vieren hij wordt 13 jaar. Dus jullie lezen het wel  het is (gezellig) druk in huize van Dongen. Vandaag ook weer is een keer met J.Rockx op stap geweest , ditmaal bij T.Blootshoofd Roosendaal. Deze sympathieke melker presteert de laatste jaren super op bijna alle categorieën waarop hij meedoet. Is niet voor niks 1e Generaal RCC 2015 geworden. Hebben duiven gezien die er geweldig uitzagen op een heel simpel hok. Je kon zien dat hij een hele goede band met zijn duiven heeft, bleven net zo makkelijk zitten om te pakken. Het zag er goed uit en ook hier zullen we in 2016 weer van horen. Zondag nog even met G de Nijs naar Kpv Kaatsheuvel waar we de duiven naar laten kijken door Dr. Marien. Alleen al het ritje ernaar toe is meestal al zeer gedreven , want ja dat zijn we allebei . We kunnen er wel uren over melken. De een wat gekker dan de ander maar dat mag. Zal het nog even bekijken om misschien wel alles te koppelen rond de 25e/28e . De duiven waren toch iets verder dan gedacht , zal het met G de Nijs bespreken. Het is wel relatief wat rustiger voor mij de komende 2 weken , de kleinkinderen hebben vakantie . Dan hoef ik ook niet een paar keer per dag op en neer naar Sprundel. Voor de mensen die we misschien vergeten……

 

hippe-kerstkaart-100-groet IMG-20150821-WA0020

 

 

 

 

 

 

Feestavond en bonnenverkoop groot succes….

 

Gisterenavond de feestavond c.q. prijsuitreiking van onze club Pv de Luchtklievers , de opkomst was zeer groot en bijna alle RCC verenigingen waren vertegenwoordigt. Dus het kan allemaal nog wel. Er waren zelfs melkers uit Achtmaal en België vertegenwoordigt op deze avond . Het was goed verzorgd , voor een natje en een hapje zorgde de club. De bonnenverkoop was een zeer groot succes 24 bonnen leverde gemiddeld meer dan 75,- euro op. Ook de kampioenen werden goed onthaald. Nu gaan we ons maar opmaken voor binnenkort de kweek , volgende week nog even naar Dr.Marien en dan zullen de kwekers rond 25-12-2015 gezet worden.

 

 

Wateraders ?

 

Vandaag in Sprundel wezen kijken , zag toch weer iets nieuws . Er was een hele gleuf gegraven , denk zelf dat dit is om wateraders te verleggen. Heb nog even geholpen met de geul. Dan zie je de ” stroper ” uit Roosendaal niet…. Trouwens de duiven zagen er weer zeer goed uit , komt goed Toon.

20151211_140451

 

 

 

 

 

Kweken kan makkelijk…

 

Vandaag nog even wat duiven bekeken bij J.Rockx , gelijk gezien hoe makkelijk koppelen kan zijn. De bakken waren nog maar net opnieuw geplaatst en de ze werden gelijk gekoppeld. Ging gelijk goed ze waren ook zeer goed voorbereidt , dat kon je wel zien. En dan lijkt het gemakkelijker ook , het zag er weer goed uit bij Leo. Hou ze maar weer goed in de gaten in 2016. En kijk hier en daar misschien kun je er nog wel een bonnetje van bemachtigen.

John Rockx en maat 00120151210_145632

 

 

 

 

 

Vandaag weer op controle geweest.

 
Vandaag weer met Debby op controle geweest , dit keer weer foto,s laten maken. Het ziet er nog steeds goed uit zegt de specialist. Over een maand krijgt ze weer een scan om het verder te volgen. Wel wordt de prednison afgebouwd , want dat is toch wel heftig spul. Het helpt wel goed op dit moment , alleen heeft het ook nadelige gevolgen voor bv vocht vasthouden en voor je botten is het ook niet alles. Gelukkig voelt ze zich goed en doet wat ze denkt te kunnen doen.

 

Reacties zijn gesloten.