2016.

Einde 2016 op naar 2017…

 

Wat een jaar het leek wel af en toe een achtbaan. Vooral privé maar gelukkig zijn we er allemaal nog, en op dit moment ook weer in een vrij goed vel. Is wel vaak een momentopname maar we blijven positief. Met de duiven een bijna volmaakt seizoen meegemaakt , waar ik vroeger alleen maar wel is over durfde dromen. Ben ook blij met de zeer fijne collega,s melkers waar ik regelmatig mee op trek. Deze weten ook bij mij af en toe ook wel de realiteit onder ogen te laten komen. Het zijn maar duiven……. het gezin is het belangrijkste en dan vooral de gezondheid. Helaas is dit niet op bestelling , het komt zoals het komt. En gelukkig ben ik getrouwd met Debby , geen gejammer en er vol voor gaan. Wat een karakter zit er in deze vrouw , ben blij dat ik haar ooit heb mogen leren kennen. Begin Januari gaan we weer voor controle op de foto en wachten het maar weer af. Vandaag weer volop in de running want , het huishouwe zou is wat tekort komen vandaag …..

nieuwjaarsdag-001

 

 

 

 

Dan de kleinkinderen (pleegkinderen) hebben het afgelopen jaar het super gedaan. Op school gaat het met beide zeer goed en gedragen zich bij ons of het eigen kinderen zijn. Hopen ook voor hun in 2017 dat het een mooi gelukkig jaar wordt. Het is ook alvast een spannend jaar , want er volgt nog een groot onderzoek en hiernaar zou er door een kinderrechter beslist worden . waar de kinderen tot hun 18 het beste kunnen opgroeien. Wij vinden het ook spannend maar hebben er zeker vertrouwen in dat het onderzoek duidelijkheid verschaft voor de toekomst. Ook hier staan Debby en ik heel nuchter in , we doen zoals we het doen zo zijn we.

naamloos

 

 

 

 

Dan inderdaad op plaats 3 de duiven , dit is wel zo maar ik voel dit niet zo. Als punt 1 en 2 niet goed functioneren dan valt de duivensport niet mee vrees ik. Dus hoop ik dat het weer een mooi seizoen mag worden , waar we op een leuke manier de concurrentie het vuur aan de schenen leggen. Wens iedereen voor 2017 een gezond en gelukkig jaar toe. De mensen waar het niet zo gaat zoals je wenst , blijf erin geloven . Maak het mekaar niet te moeilijk respecteer ieder zijn mening , maar we hebben mekaar nodig , ook buiten de duiven….

de pijper - van dongen 005 9e-nationaal-hokkampioen-dagfond andre-roodhooft-020 IMG-20160610-WA0000

 

 

 

 

 

Niet alleen duiven…….!!

 

Ja een mooie kop deze week echt veel duiven dingen gedaan , maar had ook de kleinkinderen beloofd om mee te gaan schaatsen. Dus vanmiddag mijn belofte ingelost , is natuurlijk stik leuk om met de kleinkinderen wat te doen. En Debby voelde zich ook sterk genoeg om mee te gaan. Ik heb het zelf ook nog geprobeerd maar het viel niet mee. Op een gegeven moment kwamen er ouders met 10,- euro om te vragen als ik alstublieft van het ijs wou gaan ( een gevaar op het ijs was ik ). De kids lekker geschaatst en Debby en ik hebben de scores gedaan van hun schaatsoefeningen.

schaatsen-met-de-kids-004 schaatsen-met-de-kids-008 schaatsen-met-de-kids-010 schaatsen-met-de-kids-011

 

 

 

 

 

Hokbezoek bij André Roodhooft…..

 

Vandaag met de mannen J.Rockx , Toon Oomen op hokbezoek bij André Roodhooft Pulderbos op deze grijze dag. Hier alvast wat sfeer beelden , zal binnenkort bij reportages hokbezoeken een verslag schrijven. Het was een zeer aangenaam bezoek met geweldig vriendelijke ontvangst door André met zijn metgezel Anette . Voor het verslag zie Hokbezoeken.

andre-roodhooft-018 andre-roodhooft-014 andre-roodhooft-021

 

 

 

 

 

Bezoek op de Kaasboerderij De Zuidgeest Bergen op Zoom.

 

Kaasboerderij De Zuidgeest ( klik op de link )

Ook deze middag een bezoek/rondleiding bij de Kaasboerderij De Zuidgeest van de Fam Huijsmans door Maarten Huijsmans gekregen. Had dit afgelopen week gevraagd aan Maarten , wilde dit met onze kleinkinderen en Debby graag een keer doen. Was blij dat Maarten dit wilde doen , ondanks dat er belangrijkere dingen zijn in het leven. Gezondheid noemen we dat (beterschap met je broertje…). Desondanks kon hij nog wel voor ons een zeer leuk bezoek aan de Kaasboerderij verzorgen. Hebben een zeer uitgebreide versie van kalf tot kaas , melk , pap etc gekregen. Nicky en Roxanna , Debby en ik vonden het zeer interessant. Ook nog wel een tip onthouden dat er verschillende landelijke duiventoppers hier hun kaas voor de duiven komen halen. Dit moet wel tussen ons blijven Tinus….. Hiernaar ook nog even op zijn hokken mogen rondkijken , en wat toppers in de hand gehad. Zeer volle goed gebouwde duiven , duiven zagen er zeer goed uit. Aparte gezien o.a Jonge Bulldozer , Miss Universe , zoon Replay , de 4e Nationale Asdoffer WHZB 2015 met 27x 1 op 100 prijzen !!!!!!   Hiernaar lekker even nog wat gedronken met ze alle , en dan wordt het meestal melken over duiven. Dit kun je met Maarten zeer goed , het was een zeer leuke middag. Maarten bedankt…Mocht ook nog even op de foto met de beste Midfondduif van Nederland 2016 ( helaas werd deze als 2e geklasseerd ).

 

Mooie reportage met de ( Brabantse Verkerk )  Maarten Huijsmans.( klik op deze link )

 

maarten-huismans-018 maarten-huismans-013 maarten-huismans-012 maarten-huismans-006 maarten-huismans-005 maarten-huismans-001 maarten-huismans-019

maarten-huismans-hok

 

 

 

 

 

 

 

 

Hieronder nog enkele toppers van Maarten Huijsmans…..

image5 image3 image4 image2 image1

 

 

 

 

 

 

 

 

Duiven fotografie…

 

Vandaag is de huisfotograaf Robert Borneman weer langst geweest , mocht van de vereniging wat foto,s laten maken i.p.v. bekers. Had dit ook met collega,s melkers besproken , die konden ook met duiven langst komen. Er waren weer speciale voorop de foto bv G de Regt met zijn topduif , ook de Nationale winnares 2016 van Gien S1 was er , de 10e WHZB/TBOTB dagfond 2016 was er. Heb zelf 2x een 1e NPO laten fotograferen en nog 2 toppers “Skip “en ” Messi ” . Dus al bij al weer een hele happening. Opvallend dat W.Beute ( M.Rommers )  vaak telefoon kreeg , Chinezen zij i !!!! Ben zelf ook met de 1e Nationaal Gien ” Giena “op de foto gegaan . Opvallend hoe snel Tinus kan koek happen……Hij zou koeken meebrengen….had krantjes bij waar koeken in stonden. Gelukkig was Hans Koreman er ook , die denkt altijd aan de mede mens. Bedankt voor het heerlijk taartje.

borneman-2016-in-roosendaal-002 borneman-2016-in-roosendaal-003 borneman-2016-in-roosendaal-004 borneman-2016-in-roosendaal-006

 

 

 

 

Debby …. grieperig,verkouden ?

 

Sinds afgelopen weekend heeft Debby volgend de huisarts een flinke verkoudheid c.q. keelontsteking overgehouden. Is hierdoor nu ook haar stem wat kwijt ( scheelt nu lijkt het of ik beter oppas ) . Ze had al wat ontstekingsremmers gehad , met nu toch wel een antibiotica-kuur voor een breed spectrum erbij. Hopelijk geeft dit wat meer rust en minder hoestbuien. We gaan het zien maar Debby kende probeert ze hier een ander weinig van te laten merken. Ieder alvast fijne feestdagen en een gezond 2017 gewenst. En daarnaast een mooi duivenseizoen toegewenst voor iedereen.

 

kerst-gedachte

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij de concurrentie kijken….Oud-Gastel

 

Vandaag met J.Rockx op bezoek bij Comb.Korst-Lambregts Oud-Gastel , deze combinatie timmert de laatste jaren stevig aan de weg. Jan had al verschillende keren gevraagd , kom is een keer langst met John van Dongen. Ik had tijd en goesting , dus afgelopen morgen zijn wij er geweest. We hebben de kooien bekeken en de duiven. Eerst wat koffie gedronken en daarnaar bij de duiven natuurlijk. Hij wilde graag ons gedacht horen , dat is altijd leuk hoe iemand erover denkt. Op de hokken zagen de duiven op deze grijze frisse dag er zeer goed uit. Wat gelijk ook weer vertelde dat dit een goed hok is , ik bedoel dat meestal de duiven vertellen hoe je hok is. De belangrijkste duiven op zijn hok zijn in onze ogen , ook de duiven die we graag zien. Op alle koppen stonden kijkers die er zeer fris goed gestoken erin stonden, veel lichte staal-ogers.  Met een goed slot (stevige gesloten stuiten ) en een goede pluim , het was wel al een verweven stam. Dit had de concurrentie ook al goed gezien , wat niet de minste waren hier geweest voor een ruiltje ( ik snap waarom). Het soort is vooral wijlen J.Palings Oud-Gastel en de Comb Braad-Joode uit Woudrichem. Dat dit goed op elkaar past zien we in B2000 ook wel , waar deze Comb de laatste jaren vaste klant is bij de kampioenen. Het was een leuke ochtend met een fijne melker die veel positiviteit uitstraalt naar de sport. Deze melkers moeten we koesteren. Succes Jan in 2017….komt wel goed !!!!

feestavond_14-12-2013_comb_korst-lambregts

 

 

 

 

 

De gouden Duif 2016….Co & Piet Verbree gefeliciteerd !!

 

Gisteren de definitieve uitslag van de Gouden Duif 2016 , dit wordt door vele gezien als de hoogste trede in de sport. Ik heb de combinatie gesproken , Co vond dit 1 van zijn mooiste titels zei hij . Mooi zo gedreven melker als Co af en toe te kunnen contacteren over alle facetten van de duivensport. Nogmaals gefeliciteerd en op naar 2017…..

co-verbree

 

 

 

Reacties zijn gesloten.