2017.

Startende leden bezoeken..

 

Vanmiddag even bij Comb Marijnissen Fijnaart op bezoek geweest , zou nog een keer naar zijn vernieuwde accommodatie komen kijken. Aan de hokken ligt het niet altijd , maar een hok moet je wel bevallen.Het hok wat hij in het najaar gezet heeft ziet er gelikt uit , de duiven die erop zaten stralen dit ook uit op dit moment.Nu nog afwachten of ze het ook laten zien.Spelen is de enigste graadmeter voor kwaliteit. Veel spelen en selecteren klinkt eenvoudig , maar zo is het wel. Mooie en van goede komaf geeft geen zekerheid , ook daar zit meer kaf bij dan koren. Hopen dat het eruit gaat komen en dat vooral Patrick zijn voldoening eruit haalt. Genieten van deze mooie sport gunnen we iedereen.  En juist dat vindt ik zo mooi aan deze sport , je kunt er niet inkijken. En wat iedereen ervan vindt is leuk , maar wat vindt je erzelf van vindt is veel belangrijker. Selecteren is niet zo moeilijk hoorde ik afgelopen winter. De goeie ken je wel en de rest kun je niet zoveel fout mee doen , het waren nog geen goeie dus als je er daar een paar van opruimt , ruim je nog niet zo makkelijk een goeie op !! Hierover nagedacht dacht ik ja we maken het zelf zo moeilijk en ingewikkeld. Bedankt Maarten. En ook Co schreef het nogmaals doen wat je denkt , dan maak je de minste fouten. Kampioenen maken de minste fouten……..Alle succes met de kweek. Hieronder nog 2 linken naar Comb Marijnissen , klik maar op een foto.

 

 

 

 

 

Kerstavond…

 

Kerstavond vroeger ging je dan naar de kerk en bij thuiskomst warm worstenbrood. Helaas de tijden zijn veranderd bijna geen actieve kerken meer in de buurt. Gelukkig een mooi alternatief gevonden , schalen inpakken voor de kerst….Hiernaar heerlijke zelf gemaakte appelflappen van Roxanna.

 

 

 

 

 

Feestavond club ook weer achter de rug….

 

Onze jaarlijkse feestavond is ook weer achter de rug. Het is de laatste jaren altijd wel een zeer geslaagde avond , vooral omdat er ook wat fanatieke spelers uit de omgeving graag langst komen. Zo snijdt het mes aan 2 kanten ze schenken meestal een bon of kopen een bon. Beide zijn goed voor de club , maar vooral het melken met deze spelers maakt vooral voor mij deze avonden compleet..De meeste zitten natuurlijk te wachten op de Bingo van onze speaker van dienst A de Weerd.Ook de bonnen worden op een leuke manier aan de man gebracht., dit jaar weer wat nieuwe woorden bijgeleerd o.a werkduif. De bonnen zijn goed gegaan er zat voor elke discipline wel wat bij.Nu nog even de feestdagen laten passeren en dan gaan we echt starten met 2018.Dit zou het jaar moeten worden dat er vooral op lokaalgebied meer wordt samengewerkt en afgestapt van het oude gedacht.Meer gezamenlijke inkorvingen etc zouden al een hoop miserie kunnen oplossen.Beter verdeeld, minder ophaallocaties, minder restmanden, minder fraudegevoeligheid en vooral toekomst gericht. Laat dit vooral voor de duivensport de kerstgedachte zijn voor 2018 en verder.Ook nog wat tips gehad van een Belgische collega , om de schalen goed in te pakken met kranten. Wel eerst uit de doos halen Tiny , dat vouwt wat makkelijker.

 

 

 

 

 

Late ophalen voor de club……

 

Vanmorgen even met duivenmaat W.Beute late jongen 2017 opgehaald voor onze bonnenverkoop. L.Kools is weer goed herstellend van zijn operatie en is al volop bezig met 2018. Hij had een late geschonken voor de bonnenverkoop van Pv de Luchtklievers Roosendaal.Morgen nog 2 late ophalen bij Comb Oomen en Zaterdag kunnen we seizoen 2017 afsluiten met onze grandioze feestavond/prijsuitreiking en bonnenverkoop.Nog wat oude bekeken en Tiny keek vooral op het midfondhok zijn ogen uit. Dit type duif is hij helemaal weg van waarvan is hij niet weg van………

 

 

 

 

 

Winter……valt wel mee toch

 

Vandaag de duiven toch weer gewoon der bad gegeven. weer of geen weer een duif hoort gewoon graag in bad te gaan.Helaas kunnen ze op dit moment niet los , maar ook zodra dit kan gaan ze er ook weer regelmatig uit.Lekker in conditie komen voor de kweek.Denk ook nog even naar voor kerstmis , misschien een bonnetje voor onder de boom !!!

 

 

 

 

 

Wat een weekend……

 

Afgelopen Zaterdag was er de Nationale huldiging van de kampioenen. Was wel uitgenodigd , maar kreeg maar 2 kaarten. De kleinkinderen (pleegkinderen) wilde graag mee  dus had ik hen er ook bij opgegeven. Helaas pas woensdag een mail van het NPO ontvangen dat ze maar 2 kaarten konden toezeggen. Hierop medegedeeld dan houdt het voor mij op en kom ik helemaal niet. Hoezo de sport promoten…………losers. Dus Zondag maar met frisse moed naar KPV Kaatsheuvel waar Dr Marien zou zitten. Ook al gaf hij code Oranje we zijn toch gegaan (G de Nijs) en ik. Debby hebben we bij haar zus afgezet in Waalwijk dus zij had het ook naar haar zin. In Kaatsheuvel aangekomen stond Henk Lughters ons al op te wachten , hij dacht dat we wat bij hadden voor hem ( hij zei het is pas Sinterklaas geweest). Maar daar trapte wij niet in , de duiven waren in goede doen en stonden er goed op voor de kweek zei Ferdinand. Nog wat gedachtes uitgewisseld en toen de terugrit aangevangen. We hebben er wel 2 uur over gedaan maar met een paar fanatieke melkers kun je er gerust heel de dag over doen.Die raken toch niet uit gemelkt.Kwam er ook weer bekende tegen o.a  C v wezel , Comb de Rooij enz. Nu komende week( 16-12-2017 nog de prijsuitreiking van onze club Pv de Luchtklievers met bonnenverkoop. En dan moet de focus op start kweek 2018.

 

 

 

 

Weer een topbezoek bij een top hok Gebr Scheele Terneuzen.

 

Vandaag afgereisd naar Terneuzen waar we een bezoek brachten aan het  superhok Gebr Scheele. M.Rommers had mij de weg uitgelegd via de pont , helaas Tiny het is een tunnel tegenwoordig.Waren op tijd vertrokken zodat we er zeker op tijd zouden zijn. Jaap was nog bezig bij de vasthouders met schoonmaken. De duiven vlogen bijna allemaal gewoon uit , ook maakte ze gretig gebruik van de badjes. De hokken zijn gewoon degelijk ingericht , niet te veel poespas en van buiten gewoon kooien met rennen ervoor. Meer heeft een goede duif niet nodig. We gingen op tijd een lekkere warme bak koffie nuttigen was zeker aangenaam bij deze temperatuur. Hebben over vele zaken onze gedachtes uitgewisseld  en kwamen vaak wel op onze bekenden wegen terug uit. Vooral hou het simpel en selecteer de mand liegt niet. Geen moeilijke theorie vliegen en zo je selectie volgen , heeft deze Gebr Scheele geen windeieren gelegd.Adriaan en Jaap zijn 2 fijne melkers om mee te melken over de duivensport. Naar de koffie hebben we de toppers in onze handen gehad , en ja dan lijkt de wereld ongelijk verdeeld (grapje) . Waren geweldige duiven nog een beetje het oude soort met die forse neuzen en flinke oogranden ( grote complete duiven die alles aankunnen ). Ook nog Sinterklaas ( Jaap) ontmoet voordat we weer naar Brabant reden. Bedankt Gebr Scheele .  John, John en Toon   ( zie voor meer foto,s en informatie hokbezoeken )

 

 

 

 

 

Transferswindow……

 

Ja u leest het goed ook bij duiven kan het , heb afgelopen weken deze duif ( Super Afstamming uit de beide ouders 10x 1e RCC, ook 1e,4e,4e NPO duiven eruit ) getransfereerd naar de Made.Komende zomer wordt er iets teruggehaald , zo kan het ook.

 

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.