2018.

2019 is begonnen ………..

 

 

 

 

Dat wensen we natuurlijk iedereen vooral privé en met je gezondheid. En dan natuurlijk ook met de duiven , iedereen op zijn eigen manier. Hier toch maar geboekt voor de Olympiade in Poznan , wil er bij zijn. Maak je waarschijnlijk maar 1x mee in je carrière , sommige wel vaker. Jammer dat er nog geen definitieve standen op social media staan. Anno 2019 natuurlijk een lachertje……De meeste duivenmaten hebben ook al gekoppeld , dus het seizoen kan beginnen ( is bij mij al naar de laatste vlucht 2018). Merk wel dat ik wat minder tijd heb voor allerlei bijzaken , 5plg vindt ik wel fijn maar kost toch wel extra energie merk ik zelf. Debby kan gelukkig ook nog wel wat in de gaten houden, en indien nodig ook voeren. Merk toch nog wel ondanks dat Debby al bijna 3,5 jaar niet meer op het hok kwam. Ze goed weet hoe het reilt en zeilt op het hok. Het gaat haar ondanks de regelmatige griepjes,verkoudheden vrij goed af , we gaan het zo nog een lange tijd proberen vol te houden. Ook daarom een keer fijn om er op uit te gaan richting Poznan. De kweek gaat zijn gang er hadden er vandaag 13 gelegd , de rest zal wel zo volgen. Ik blijf voorlopig t/m maart/april in 5 plg werken , je weet nooit hoe dit eindigt. Alleen duiven is het niet , er zal ook brood op de plank moeten zijn.

 

 

Kweek 2019 is begonnen……….

 

Afgelopen zaterdag 22-12-2018 de duiven gekoppeld , koppelen ging goed wel wat extra werk met bakken toekennen. Zaten er nog niet echt op de jongen doffers , maar dat is ook melken. Nu zitten ze bijna allemaal los en lopen door de 3 vlieghokken , is wel wat extra werk. Maar alles voor de hobby..zullen we maar zeggen. Helaas afgelopen week ook wat minder nieuws , 2 jonge duivenmaten stoppen ermee. Dat vindt ik zeer jammer W.Beute zie ik nog wel opnieuw starten als hij zijn aangekocht huis heeft opgeknapt. Die moet wel flink met zijn duiven verdiend hebben……..anders kan dat toch niet (grapje Anita en Tiny veel succes in jullie nieuwe woning ). Maar Comb Marijnissen had ik niet zien aankomen , zo gedreven als nieuwelingen in de sport….jammer. Hoop dat ook hier misschien de drive,tijd, ambitie terug keert. Maar we gaan gewoon verder met diegene die wel nog van hun hobby kunnen en willen genieten. Helaas de reis naar Polen is nog niet geboekt , want de reclames zijn nog steeds niet verwerkt. Hoop dat dit toch nog wel voor de Olympiade geregeld is……….Heb zelf zo goed me best gedaan dat ik voorlopig t/m april in 5plg mag blijven bij Sensus.

 

 

 

Controle en een mooi ritje………

 

Morgen weer zoals gewoonlijk net voor het kweekseizoen naar Dr Marien . We rijden meestal met 3 man G de Nijs , J.Rockx en mezelf . Tijdens deze rit kunnen we vaak mooi het naderende seizoen bespreken. Geert en ik weer terug naar onze oude club (1960) en vanaf  komend jaar inmandend bij (1953) Nispen. Dus sowieso genoeg uitdagingen zou ik zeggen. Hoop persoonlijk dat de samensmeltingen wat sneller zouden gaan. Het is 2 voor 12 zou ik zeggen , maar goed je kunt het zelf ook beïnvloeden. Je gaat gewoon naar de grootste club……..Ook nog even met Co Verbree gepraat , hij was net terug uit China . Waar hij getuigen was van de duurste verkochte duif ooit in China 2.78 miljoen euro. Ook mocht hij de prijzen uitreiken in dit prestigieuze circus. Co had er maar een mooie vakantie van gemaakt , zal is moeten vragen of ik niet een keer mee kan !!!!! Dan nog even over de Olympiade hoop snel duidelijkheid te krijgen , er waren nog verschillende reclames. Ben benieuwd of de NPO nog wat kan betekenen om er naar toe te kunnen……….Maak ik waarschijnlijk nooit meer mee…..( probeer het wel ).

 

 

 

 

 

 

Heeft Martin van Zon de oplossing voor behoud duivensport…?

 

Vanmiddag naar het bezoek aan Hok Vercammen heb ik bij Toon de film Koerier 124 meegenomen. Deze ging over Martin van Zon , zijn altijd zeer geinterreseerd in zijn filosofie en gedachte in de sport. Dus gelijk maar gekeken Sinterklaas was toch al weg. Hij gaf ook zijn visie over de toekomst van de duivensport. En ik kon mij eigen er wel in vinden , hoop dat het er toe bijdraagt dat er wat gebeurd. Zo kan het niet verder gaan , de verschillen worden te groot…Het is zeker de moeite waard om deze film te kijken , duidelijk verhaal. Krijg er altijd inspiratie door als ik van Zon heb gehoord .

 

 

 

 

 

 

Op bezoek bij Jos & Lars Vercammen (Vremde) België .

 

Vandaag zijn de 3 musketiers weer is op stap geweest , ditmaal naar Vremde bij Hok Vercammen. Mochten helaas niet op de hokken en duiven hebben we ook niet in handen gehad. We hebben gewoon fijn gemelkt over duiven , en daar wordt je altijd wijzer/gretig van. Want het werkt zeer aanstekelijk om bij zulke toppers langst te gaan. Seizoen 2018 werd getypeerd door zeer pittige vluchten , en ja dan komen de Vercammen duiven naar voren. Ze hebben ook de filosofie de goede mag je verkopen , de supers moet je houden. Vindt ik ook maar het ligt wel aan je persoonlijke situatie . Vooral Lars kon zeer gedreven praten over de sportbeleving. Hij was nog maar net terug uit China , nee niet om op te leren…..Hok Vercammen wordt wereld wijd gewaardeerd om zijn geweldige duiven al tig jaren een absolute topper. Zoeken vooral duiven die los kunnen vliegen of bij ongunstige omstandigheden kop vliegen. En dan heb je natuurlijk het ene jaar wat meer kans om uit te blinken. Ze spelen het gewone klassieke weduwschap , met zowel de doffers en duivinnen. En de jonge worden op de deur gespeeld , tussendoor gelapt wordt er niet zoveel. Was afgelopen jaar ook niet nodig zo verkeerde hun jongen in bloedvorm. Jos kwam er zelf ook nog even bij en vertelde vol passie over het afgelopen seizoen , en hun resultaten van vroeger. Bij beide kwam er toch heel snel uit 2018 is gedaan nu telt 2019….wat een drive. Ook over het systeem hebben we het gehad , ook hier geen rare fratsen. Rustig starten en daarnaar in het verloop van het seizoen wat proberen extra te motiveren. En ja ook hier is de mand de scherprechter , streng sifte is de enigste remedie om proberen aan de top te blijven. Hier kunnen we ons volledig bij aansluiten , en ja het ene jaar is het andere niet…….(gelukkig). De jonge worden voor het vliegseizoen 2x geënt voor paramyxo en gepokt met het borsteltje. De oude worden naar het seizoen behandeld met parastop. Ook worden hier de gele druppels gebruikt ter voorkoming tegen het geel in het vliegseizoen. Lars en Jos zijn 2 fijne melkers om mee te buurten. Winden er geen doekjes om goed is goed en slecht is slecht. Ook in Vremde is het niet altijd prijs…….wel vaak.

 

 

 

 

 

 

Reportage  Hok Jos Vercammen  (Vremde) België  

 

Kweek komt eraan….

Nog even en dan ook hier wil ik aan de kweek gaan beginnen. Meestal kijk ik toch naar de maanstand ( het belangrijkste is natuurlijk , zijn ze er aan toe ). Moet nog even afwachten wanneer de cichoreicampagne is afgelopen. Zal komende week ook nog langst Dr  Marien  gaan om de boel naar te laten zien. Dit geeft meestal een goed gevoel en je sluit ook weer dingen uit. Ben benieuwd hoe het afloopt met mijn Olympiade duif Dylan , deze was helaas niet in Nieuwegein tijdens de Nationale NPO-dagen. Had hier ook geen officiële uitnodiging voor gehad en moest gewoon heel het weekend werken. Zover de uitleg over het ontbreken van Olympic Dylan , we zijn wel van plan om in Polen te gaan zien hoe geweldige happening de Olympiade is . We moeten sowieso afwachten op reclames en dan kunnen we boeken !!!!

Ook hebben we de afgelopen weken wat verenigingsbezoeken gebracht. Helaas zat er ook een opgeheven club bij,maar die wel samen in Zundert verder gaan. Gisteren waren wij bij onze duivenmaat Toon Oomen in Sprundel aanwezig. Wat was dit een goed georganiseerde middag. Mooie bonnen , lekkere hapjes mooie prijzen. Het is wel duidelijk dat hier sponsors voor nodig zijn , maar de melkers en alle aanwezigen gingen met een zeer goed gevoel naar huis. De meeste met snode plannen voor komend seizoen….

Olympiade 2018 ……….Olympic Dylan 2e Olympiade Dagfond

Je mag erover dromen als het uitkomt des te mooier. Vorig jaar bij de Brabantse topper Maarten Huijsmans geweest in Brussel (Olympiade), waar hij met zijn Olympic Roel liet zien wat je kunt bereiken met duiven….Vond alleen de naam al verschrikkelijk mooi en dacht dit is een doel…….ja je moet proberen doelen te stellen. Goed voor je drive zou ik zeggen. Toch mooi om de 2e beste dagfond duif over 2017 en 2018 te hebben , hier telde 6 vluchten voor. Dus je kreeg het niet zomaar cadeau. Mooi om te zien dat er in de buurt wel meer Olympiade duiven zitten , wat te denken van R v Beers op de Marathon. Ongekend wat een topper , ook F. Belleter uit Nispen super met de 2e Olympiade duif op de Marathon. En dan de absolute uitblinker 2018 Peter Theunis uit Hoeven met de 2e Olympiade duif Vitesse. Allen gefeliciteerd en op naar Polen , W.Beute is al onderweg er naar toe op zijne scooter…..hoorde ik in de wandelgangen.

 

 

 

 

Hieronder de eindstanden  onder voorbehoudt van reclames.

 

 

 

 

 

 

 

 

Laatste aanpassingen…..

 

Afgelopen week toch nog wat aanpassingen gedaan. Heb er een tijdje mee rondgelopen en nu toch aangepakt , hiernaar ook nog ontsmet met Virkon-S . Ook deze week de duiven gescheiden , er zitten er nog een paar teveel. Maar dat komt ook wel goed , jammer dat de Olympiade duiven nog niet bekend zijn. Ondanks eerdere toezeggingen , ook dit jaar een aanfluiting hoe ze het aanpakken. Hoop dat de overgang naar mijn oude club weer een extra boost geeft. Alvast samen met 2 clubs gericht op de toekomst , niet lullen gewoon doen. Overal hoor je heel het seizoen we moeten samen en vooral aan de toekomst kijken. Helaas het antwoord bij de meeste clubs we zijn er nog niet aan toe.( Wanneer wel……..?). Nu hopen dat ze lekker tieren op het hok en dan ga ik kijken naar de Maan……Het kweken komt er weer aan..


 

 

 

 

Ook de kweek komt er langzaam weer aan…….klik op de link/foto

 

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.