2019.

Op naar de kweek…..

 

Het heeft weer even geduurd voordat ik wat gepost heb. Druk en de kerstvakantie voor Roxanna hoort er ook bij. Heb trouwens met de kerst gewoon moeten werken , geen probleem maar dan komt de site wat later dacht ik. Heb de jaarlingen al op het hok zitten 16 stuks , kunnen ze alvast een bak bemachtigen. Op 10-01-2020 worden ze gekoppeld ( volle maan), maar vooral 3 dagen vrij dus heb er tijd voor. Bij deze ook even nog de felicitaties aan Comb Oomen, Toon is 1e geëindigd van het Totaalklassement van de Fondspiegel oud. Terecht speelt al jaren met een kleine korf vaak de concurrentie rond hun oren. Maar ook de concurrentie in Sprundel zit niet stil…….Kreeg een anonieme foto. Succes Ben !!

 

 

 

 

 

W & R v/d Kooy Voorhout 2e Beste liefhebber WHZB/TBOTB 2019

 

Vandaag met 2 ex-melkers op bezoek geweest bij het tophok W & R  v/d Kooy , al jaren bij de kampioenen.Regelmatig ook met landelijke allure bv 2012 met de       ” Zorro ” 1e WHZB  Midfond 2012.

 

 

 

 

In 2018 heb ik hemzelf 00k ontmoet bij de Duif , waar hij bij de superstars werd gehuldigd. Dus is dit allemaal toeval of geluk ?  het is gewoon een topmelker. Deze afspraak kwam door contact via Jan Nuijten ( helaas ook weer een gestopte melker , deze heeft al contact vanaf 1976 met deze melker ) . Ook W.Rovers van o.a de Gebr.Rovers hadden hier wat duiven uit zijn toppers in het verleden gehaald. Helaas ook W.Rovers is gestopt , hij beleeft de sport natuurlijk nog wel vrij intensief op mijn hok. Ik heb er zelf ook nog 1 duivin  uitgezocht bij de Gebr Rovers , deze duivin kwam nog rechtstreeks van Wim v/d Kooy. Hieruit heeft o.a Comb Oomen  een topper zitten. Dus hoe mooi was het dat de 2 ex-melkers ook nog wel is bij de 2e beste liefhebber van WHZB/BOTB 2019 konden gaan kijken. We werden zeer gastvrij ontvangen in Voorhout door de Fam v/d Kooy , tussendoor het duiven melken ook nog voorzien van een heerlijke mok soep met broodjes. Je kunt het niet beter treffen ( dan behalve thuis…….goedmakertje). We waren zeer onder de indruk van zijn vlieghok , wat een kwaliteit. Ook bij zijn kwekers zaten toppers , Wim zit ook niet stil en geeft zijn ogen en oren ook bij andere goed de kost. Ook via zijn neefjes Mark en Jeroen v/d Kooy  uit Roelofarendsveen wordt hij voorzien van top-materiaal. Die dan natuurlijk op hun buurt bij Wim kunnen putten uit zijn toppers. Heb bij Wim nog een late jongen duivin meegekregen , hij zei als i je aanstaat probeer haar maar uit. Dit is volgens mij kenmerkend voor Wim , een echte liefhebber zeer bescheiden maar wel een strever om kampioen te zijn , worden en blijven. Vond het een zeer aangenaam hokbezoek en hoop Wim graag een keer hier uit te nodigen om bij de 3 musketiers rond te kijken. ( bij menu hokbezoeken staan extra foto,s )


 

 

 

 

Op controle…cq dagje melken.

 

Ook dit jaar op controle bij Dr Marien , samen met G de Nijs ,J.Rockx verveel je je eigen niet. Nieuwe strijdplannen cq gedachte,s worden uitgewisseld. Maar ja doen we ieder jaar , het loopt nooit helemaal volgens plan. En dat is dan duivensport ……….Als het goed gaat en je hebt het materiaal zitten , lijkt het zo makkelijk. Maar als er in die cirkel iets ontbreekt , ja dan wordt het voor iedereen wat moeilijker…..toch. Net als bijna alle jaren stonden de duiven er goed op en kan er naar de kweek toe gewerkt worden. Hoop dat we binnenkort het vliegprogramma gepresenteerd krijgen  dan kun je al wat gaan dagdromen….

 

 

 

 

5 voor 12 of er al overheen …?

 

Ja weer even geleden maar het houdt deze winter niet over , om positief te blijven over de sport in het algemeen. Kampioenschappen die continue veranderen cq niet kloppen , waar totaal niet open over gecommuniceerd wordt etc.. Helaas GPS 2021 is een nog grotere farce , maar hoe het beter moet weet ik ook niet 1,2,3 . Maar zoals het nu gaat werkt het niet…….Platforms waar maar een enkeling aanwezig is kan toch nooit de meerderheid vertegenwoordigen. Het lijkt er allemaal wat op dat we niet alles open mogen weten hoe het werkelijke plan is. 1 ding is duidelijk dit moet snel opgehelderd cq opgelost worden …NPO zijn wij de melkers toch , en juist hier hoor ik werkelijk geen positieve geluiden over GPS 2021. Hieronder nog wat meer overdenkingen.

Nu of Nooit !!!!

  geplaatst in: Geen categorie |  0

Zolang ik duiven heb en een geregistreerd duivenliefhebber ben(ongeveer 50 jaar), heb ik nog nooit zo’n algemene malaise meegemaakt binnen onze postduivenorganisatie als de laatste jaren. Vooral onder de oudere duivenliefhebbers is de onrust haast ten top gestegen.Door allerlei feiten en geruchten zijn er maar weinig die nog vertrouwen hebben in onze duivensport toekomst. Al deze onrust en angst wordt veroorzaakt door onze voorzitter. Deze voorzitter is onze sport binnengekomen als de grote verlosser. Hij beloofde ons dat hij van onze langzaam krimpende sport weer een gezond groeiende sport zou gaan maken. Hij beloofde een toename van het aantal leden maar de realiteit is dat hij juist het tegenovergestelde heeft bereikt. Het wordt een te lange opsomming om zijn negatieve wapenfeiten hier nu te vermelden. Bijna iedere normaal denkend liefhebber, van kampioen tot krabber is het spuugzat en wil weer gewoon rust in zijn hobby. Keer op keer als dit item in een gesprek ter sprake komt hoor ik steevast dezelfde maar. “Maar wie vindt je nou om die baan als voorzitter op zich te nemen”. Op die vraag hebben we nu een antwoord. Er zijn nu mensen die de moed hebben om initiatief te nemen en die zekerheid aan ons te verstrekken,zodat de NPO als organisatie weer normaal gaat en blijft functioneren.Zij willen de puinhopen opruimen die nu als een donkere wolk boven onze sport hangt. Zij hebben alleen uw steun nodig en dat kan U doen door heel simpel Uw naam en lidnummer door te geven op een E-mail adres.Door zoveel mogelijk stemmen te vergaren kunnen de initiatiefnemers een vuist maken en optreden namens alle verontruste liefhebbers.Probeer dus zoveel mogelijk stemmen in te sturen en wijs ook andere liefhebbers op deze mogelijkheid.

Hier volgt het manifest van een aantal moedige mensen waar ik voor de volle honderd procent achter sta.

Beste NPO-leden,

Zoals bekend heerst er grote onvrede, angst en onzekerheid onder onze leden. Dit wordt veroorzaakt door het gedrag van onze voorzitter. Sinds hij gekozen is om ons te vertegenwoordigen, heeft hij zijn positie gebruikt om allerlei prestigieuze projecten in gang te zetten. Veel van deze projecten worden niet of nauwelijks gedragen door onze leden. Omdat er weinig transparantie naar de leden toe is, groeit de onrust.
De manier waarop de voorzitter bezig is met macht vergaren is zeer ondemocratisch. Dankzij slimme constructies krijgt hij steeds meer macht. Kleine groepjes door de voorzitter zorgvuldig geselecteerde leden (platforms en secties) hebben op dit moment meer stemrecht dan alle overige leden tezamen!
Op dit moment hangt ons weer een prestigieus geldverslindend project boven het hoofd, de Olympiade, waar vrijwel niemand op zit te wachten. De “geschatte” kosten kunnen oplopen tot 750.000 euro. Er wordt “gehoopt” dat door sponsoring deze kosten worden gedekt. Zo niet, dan zullen alle liefhebbers (waarvan het grootste deel niets van dit “BOBO” feestje zal merken) dit geld weer moeten ophoesten.

WIJ ZIJN HET ZAT EN WILLEN DIT GEDRAG EEN HALT TOE ROEPEN.

Als duivenliefhebbers en oud-bestuurders van afdeling 8 zijn wij zeer verontrust over de huidige gang van zaken. Daarom roepen wij u als NPO-lid op het heft in eigen hand te nemen en ons ondertekenaars te steunen. Wij vinden het de hoogste tijd om er nu met ons allen voor te zorgen dat de duivensport de duivensport zal zijn en blijven voor alle liefhebbers. Wij willen door middel van uw stem het vertrouwen in de voorzitter opzeggen en zijn vervolgens bereid het nieuwe bestuur te vormen. Dit nieuwe bestuur zal beslissingen alleen uitvoeren nadat de leden hiervoor goedkeuring geven.

WAAR STAAN WIJ VOOR?

Een daadwerkelijk transparant bestuur;
Een bestuur dat bij voorkeur gaat bestaan uit bestuurders uit alle afdelingen en sectoren (dit is nu nog niet gerealiseerd);
Zoveel mogelijk behoud van afdelingen en verenigingen;
Behoud van sportbeleving en welzijn van de duiven;
Behoud van de huidige constateersystemen;
Bij commerciële activiteiten dienen de ontvangen gelden direct terug te vloeien ten bate van de bond/leden;
Geen onoverzichtelijke wildgroei van vluchten en kampioenschappen;
Geen voorzitter die tevens directeur is;
Geen Olympiade die honderdduizenden euro’s gaat kosten, want wie gaat dit betalen?
GEEN AFBRAAK VAN DE DUIVENSPORT!

Om ons te steunen en het huidige bestuur weg te sturen roepen wij u op een mail met naam en lidnummer te sturen aan het mailadres uwlaatstekans@gmail.com
U kunt meerdere namen met de bijbehorende lidnummers in uw mailbericht vermelden, zodat ook leden zonder internet hun stem kunnen laten horen.
Verspreidt dit manifest onder zoveel mogelijk NPO-leden, zodat we de sport in stand kunnen houden zoals wij deze als liefhebbers willen behouden. WIJ REKENEN OP UW STEM!

Marieke Reijnen, oud-voorzitter afdeling 8
Roel den Dulk, oud-bestuurder afdeling 8

Drukke vrijdag……..

Vandaag mijn belofte ingelost , had Xander van Peer een doffer te leen beloofd namelijk “Rik ” o.a 3x 1e RCC.  Hij zocht wat voor een speciale duivin en ik dacht probeer dit is…Succes ermee Xander op naar 2020.  L.Kools kwam ook nog even melken en nu nog 1 nachtje werken en dan weer 4 vrij….mooi man.


 

 

 

 

Op bezoek bij Henri van Doorn ….met de 3 musketiers

 

Gisteren het jaarlijkse uitje van de 3 musketiers , dit keer werd Henri van Doorn bezocht. 1 van de beste jongen duiven spelers van Nederland. Henri heeft van zijn hobby tevens zijn beroep kunnen maken. Hij is namelijk full time hok verzorger bij Comb v Wanrooij Geffen . Buiten daar hok verzorger heeft Henri thuis in Den Dungen toch zijn favoriete spel met de jongen niet opgegeven. Hier wordt onder de naam Comb v Doorn/Wanrooij gespeeld. Henri is een man als je met hem over duiven begint te praten, dan spat zijn passie gedrevenheid ervan af. We werden gelijk al in de watten gelegd door een lekker stuk gebak met koffie. Mooi was het ook dat duivenmaat J.Rocks een stamboom bij had van een aangeschaft duifje in 2009. Henri zag het gelijk dat de vader van deze duif bijna door heel zijn kolonie liep. John is er zelf ook zeer mee geslaagd ( ik heb er ook een super uit gehad). Hiernaar zijn we verder gegaan met nog wat hedendaagse ‘problemen “te bespreken op duivengebied. Waren het allemaal wel mee eens dat het leuk moet blijven , maar zeker draagvlak moet hebben als je iets wilt veranderen. We waren ook blij om te horen dat Henri sinds kort ook in de sectie jongen duiven zijn steentje bij draagt. Niks doen is geen optie …Hopen dat er binnenkort wat meer duidelijkheid komt over bv het vliegprogramma , wel of geen natour meer etc.  Jammer overigs dat vele kampioenschappen landelijk niet correct zijn. Zeer veel reclames cq onduidelijkheden. Dit moet toch beter en makkelijker anno 2019 kunnen…toch. Hiernaar zijn we nog wat op zijn jonge duivenhok wezen kijken. Wat een locatie je zou er jaloers op worden…het zag er allemaal spik en span uit. Hebben zijn jongen toppers met ouders mogen bewonderen , en ja de lijst liegt niet en voor de duiven telt hetzelfde. We vonden het bezoek bij Henri weer zeer geslaagd en bedanken ook zijn vrouw voor de gastvrijheid. Net voor het vertrek werden wij opgeschrikt door 2 grote vogels , het bleken 2 pauwen . Deze komen geregeld langst zei Henri , deze waren van ene Tinus……( meer foto,s zie hok bezoeken )

 

 

 

 

 

Hier het kweekkoppel van Tinus… ( W.Beute)

 

 

 

 

 

Rui en de rest…..

 

Wel weer tijdje geleden voor een nieuw bericht. 5plg en duiven kost wat energie en in deze tijd andere dingen prioriteit. Wel afgelopen week prijsuitreiking B2000 gehad , was weer zeer content dat ik hier naar toe mocht. Samen met duivenmaten Comb Oomen en J.Rockx zaten we deze keer bij de gekende kampioenen uit Halsteren. Namelijk A v Loon en John Hendrikx die weer zeer leuke anekdotes van vroeger ophaalde . Was een fijne avond. Tussendoor ook nog is een x naar een voetbalwedstrijd met Roxanna geweest Nac-Go Ahead Eagles ( 1-1 )  , was een leuke ervaring voor beide. Afgelopen weekend ook nog een 40 jarige bruiloft gevierd van duivenmaat C v/d Broek  Achtmaal , hadden hier een duiventafel tot onze beschikking. Dus werd er af en toe niet over duiven gepraat….

 

 

 

 

Afgelopen vrijdag alle duiven geënt voor paratyfus , nu nog even geduld en dan zal de kweek rond kerstmis er ook wel weer aankomen.Liefst met volle maan 12-12-2019 of 10-01-2020. Zal de site binnenkort ook bijwerken met kampioenschappen en zo. Voorlopig 6e Nationaal hokkampioen vitesse jonge duiven aangewezen.

 

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.